Majestic Man päättää kautensa Axevallan superlähdössä – ykköspalkinto lähes 50 000 euroa
Taneli Säde ja Jonna Irri toivovat Sylvesterloppetista huipennusta muutenkin mukavalle kaudelleen.Kuva: Hanna Viskari

Majestic Man päättää kautensa Axevallan superlähdössä – ykköspalkinto lähes 50 000 euroa

”Orpovarsa Taiston” eli Majestic Manin lupaavasti alkanut Ranskan turnee jäi vain yhden lähdön mittaiseksi.

Alun perin oli ajatuksena, että Majestic Man olisi jatkanut Ranskassa ainakin viime viikon sunnuntain Vincennesin lähtöön asti, mutta Jonna Irri ja Taneli Säde päätyivätkin satsaamaan sillä Ruotsin ravivuoden tänä perjantaina päättävään Axevallan Sylvesterloppetiin. 3140 metrin tasoitusajona ajettavassa lähdössä ykköspalkinto on huimat 500 000 kruunua.

”Kun teimme päätöksen, oli Vincennesin lähtöön mukaan pääsy vielä vähän epävarmaa. Olisi Taisto lopulta siihen päässyt, mutta hyvä lähtö oli tulossa Ruotsissakin”, Jonna Irri perustelee ratkaisua.

8. joulukuuta Majestic Man kiri Vincennesissä mainiosti kolmanneksi ajalla 11,7.

”Hevonen suoritti siihen nähden superhyvin, että lämmitys oli vuoden huonoin. Taisto matkustaa kyllä hyvin, mutta pitkä kuljetus painoi vielä eikä se ollut yhtä letkeä kuin yleensä. Silti se teki kovan juoksun ja ajan ja tuli hyvällä tyylillä maaliin sitä vauhtia mitä pääsi”, Jonna Irri kehuu.

”Retken jälkeen Taisto on ollut kotona pirteä ja täynnä energiaa, enkä usko, että reissu painaa. Se ei menettänyt painoa, eikä reissu vaikuttanut mieleenkään. Hevonen on tuntunut kotona tosi hyvältä.”

Odotukset Sylvesterloppetista ovat siten korkealla.

”Vastukseen en ole vielä tarkemmin perehtynyt, mutta mitä vihjaajat on soitelleet, Taistolla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet ainakin kolmen sakkiin. Lähtö on totta kai kova, ja neljästäkympistä juoksun täytyy onnistua”, Jonna Irri tiedostaa.

Hän olettaa Axevallassa ajettavan perjantaina hokeilla.

”Täällä meillä on ainakin täysi talvi: lunta maassa ja aamuisin pakkasta lähes 20 astetta. Ilman hokkeja ei pärjäisi, mutta niistä ei ole Taistolle mitään haittaa”, valmentaja vakuuttaa.

Tallin uusin tulokas on vajaan kymppitonnin euroja tienannut 4-vuotias tamma Casino T.A. jonka Jonna Irri haki Oskar J. Anderssonilta lauantaina.

”Ostin sen projektihevoseksi, kun tuli tarjolle. Starttihevosia on kiva olla tallissa. Katsotaan, miten se lähtee menemään, ja lähetetään keväällä äidille (Tuija Irri) Suomeen, jos se ei täällä riitä”, Irri suunnittelee.

Henriikka Kokon kuukausi sitten ostama Thrust Control on kotiutunut hyvin uuteen talliin ja aloittanee tammikuun loppupuolella.

”Oikein mukava hevonen. Katsotaan, saadaanko siihen intoa, että se rupeaisi vielä suorittamaan”, Jonna Irri juttelee.

6-vuotiaan jenkkiruunan kovimpia saavutuksia ovat 4-vuotiskauden Mantorpin Ina Scots Äran voitto ja Åbyn Kungapokalenin kolmossija. 200 000 kruunua Traveran nettihuutokaupassa maksaneen Thrust Controlin voittosumma on vajaat 1,4 miljoonaa kruunua ja ennätys 11,0ake.

Axevallan T75-kierros starttaa perjantaina 31.12. kello 16. Majestic Man juoksee T75-päätöskohteessa kello 18.18.

Toto-kupongille tästä linkistä

Taneli Säde ja Jonna Irri toivovat Sylvesterloppetista huipennusta muutenkin mukavalle kaudelleen.
Traveran huutokaupasta hevosia Suomeen, ”tämä oli heräteostos”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi