Majestic Man palaa omaan divisioonaansa – ”Se oli ihan puhdas näppäilyvirhe”
Majestic Man pääsi pitkästä aikaa Suomessa voiton makuun elokuussa Jyväskylässä. elokuussa. Kuva: Anu Leppänen

Majestic Man palaa omaan divisioonaansa – ”Se oli ihan puhdas näppäilyvirhe”

”Orpovarsa Taisto” eli Majestic Man sananmukaisesti eksyi viimeksi Solvallassa kultadivisioonaan, mutta esiintyi niin edukseen, ettei mikään sijoitus Örebron hopeadivarissa yllättäisi valmentaja Jonna Irriä.

Ruotsin hopeadivisioona on rajattu enintään 169 490 euroa tienanneille, ja ennen viime lähtöä Majestic Manin voittosumma oli 156 560 euroa. Moni hieraisi silmiään, kun se oli ilmoitettu hopeadivisioonan sijasta viime lauantaiksi Solängetin avoimeen kultadivisioonaan.

”Se oli ihan puhdas näppäilyvirhe. Ruotsin lisenssini ei ole astunut vielä voimaan, vaikka olen tarvittavat kurssit käynyt, se on paperiasioista kiinni. Joudun ilmoittamaan hevoset päivää ennen kuin ruotsalaiset enkä näe listoja samalla lailla kuin he. Ilmoittautuminen oli mennyt vahingossa kultadivisioonaan”, Jonna Irri kuittaa.

”Ensin luulin, että joku oli tehnyt virheen, mutta ihan oma virhe se oli. Piti ilmoittaa nelossarjaan, mutta olin näppäillyt viitosen.”

Urheilumieltä kuitenkin löytyi, eikä hevosta haluttu jättää pois. Se lähti haastamaan ennakkoluulottomasti Seismic Waven, Milligan’s Schoolin ja muut Ruotsin huiput.

”Ajateltiin, että kohta Taisto toivottavasti joutuu muutenkin kultadivisioonaan, ja onhan se juossut ikänsä kovia lähtöjä. Ja tosi hyvä viides se oli, vaikka juoksu meni kaikin mahdollisin tavoin pieleen. Kuskikin yllättyi positiivisesti, miten syömällä se tuli loppua, kun ei tuntenut sitä ennestään. Se on ollut hirmu hyvä jo pitkään, Jyväskylän voittojuoksusta ja SM:stä lähtien”, Irri kehuu.

Toissa kerralla Färjestadin hopeadivisioonassa Majestic Man hävisi voiton maalikameran kuvassa.

”Nyt lähtö on kovempi kuin silloin ja lähtöpaikka (rata 7) taas huono, mutta hevonen on niin hyvässä kunnossa, etten yllättyisi onnistuneella juoksulla mistään sijoituksesta. Taisto lähtee kyllä lujaa, jos sillä satsaa lähtöön, mutta taktiikka jää kuskin päätettäväksi. Parempi kun en mene neuvomaan”, Irri naurahtaa.

Varustukseen ei tule merkittäviä muutoksia.

”Ilman etukenkiä jatketaan, se on tälle hevoselle tärkeintä. Päävehkeitä on vähän vaihdeltu, viimeksi oli avovehkeet ja vetopallot, mutta niillä ei ole ratkaisevaa merkitystä, kun hevonen on huippukunnossa.”

Peli Örebron T75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina kello 17.20. Majestic Man juoksee heti ensimmäisessä kohteessa.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi