Mika Forss on yksi Ruotsin arvostetun V75 Champions -ajajakilpailun viidestätoista osanottajasta.
Mika Forss on yksi Ruotsin arvostetun V75 Champions -ajajakilpailun viidestätoista osanottajasta.Kuva: Anu Leppänen

Mika Forssilla pystyvä suomalaisajokki Åbyn ajajakisassa – ”Siltä ei ole nähty vielä kaikkea”

Ruotsin 15 viime vuoden voitokkainta V75-ohjastajaa kohtaa V75 Champions -ajajakilpailussa lauantain T75-kierroksella.

Ajajakisan suomalaisedustajat ovat Mika Forss ja Jorma Kontio. Suomalaisesta hevosedustuksesta vastaa Juha Koskelan Eskilstunassa valmentama Wagger Zacker (T75-6), jolla on alla voitto ja kakkossija Solvallan T86-lähdöistä.

Voitto tuli tuomaripäätöksellä, sillä Wagger Zacker ei päässyt kirimään loppusuoralla vapaasti ulkopuolella kirineen kanssakilpailijan valuttua puolittain sen eteen. Tuomaristo teki sijoituksen siirron ja nosti toisena maaliin tulleen Wagger Zackerin ykköseksi.

Torbjörn (Jansson) sanoi heti startista tultuaan, että siltä vietiin tila, muttei uskonut sijoituksen siirtoon. Meidän onneksi tuomaristo kuitenkin teki sen. Hevonen oli tosi hyvä ja toisten selässä tosi paineissaan”, Juha Koskela kehuu.

Viimeksi Wagger Zacker taipui keulasta toiseksi.

”Se hävisi luokkahevoselle, muttei ollut ihan samanlainen kuin edelliskerralla. Joka kerta ennen keulajuoksua on nyt ollut vähän epävarma olo. Hevonen on terävämpi selästä, keulasta loppuspurtti saattaa jäädä vähän laimeammaksi.”

Lauantaina Åbyssä taktiikan suhteen on valinnanvaraa, sillä sisäkentän open stretch -ohituskaistan ansiosta saa mahdollisuuden johtavan takaakin – tai vaikka kolmannesta parista sisältä. Parempaa kuin viimeksi on muutenkin lupa odottaa.

”Tähän asti ruuna on juossut pumpulit korvissa, mutta nyt harkinnassa on ajaa vetopalloilla. Niistä tuli ryhtiä, kun kotona kokeiltiin”, Koskela kehaisee.

”Lisäksi Pursiaisen Tuula kävi ensi kertaa täällä Ruotsissa käsittelemässä hevosta. Sitä on joutunut muutaman kerran viimeisessä kurvissa pitelemään eikä sitä ole pystynyt täysillä päästämään. Nyt löytyi syy ja apua. Jos se saa koko kapasiteetin käyttöönsä, se voi olla vielä pikkuisen parempi.”

Kuskista menestys ei jää kiinni. V75 Championsiin voi esittää kuskitoiveita, ja Juha Koskelan toive toteutui.

Mika (Forss) on ajanut hevosta ennenkin ja tuntee sen hyvin. Se on vähän spesiaali tapaus – välillä innokas ja välillä laiska. Mika osaa virittää sen sopivasti.”

”Lähtö on täynnä hyviä hevosia, mutta minulla on ihan hyvä usko omaani. Siitä ei ole nähty vielä kaikkea, ja jos kaikki menee nappiin, en yllättyisi mistään sijoituksesta”, Juha Koskela summaa.

Peli Åbyn T75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina 12.12. kello 17.20. Wagger Zacker juoksee 6. kohteessa kello 19.20.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi