Lara Bokon Suomessa alkanut menestys on jatkunut Ruotsin ikäluokkalähdöissä Timo Nurmoksen tallista käsin.
Lara Bokon Suomessa alkanut menestys on jatkunut Ruotsin ikäluokkalähdöissä Timo Nurmoksen tallista käsin.Kuva: Pekka Salonen

Ruotsin kriterium-finaalit Toto75-kohteina - suomalaishoitajilla vahva edustus

Lauantaina ajetaan Ruotsin kriteriumit Solvallassa. Avoimem kriteriumin finalisteista viidellä ja tammakriteriumin eli Trav-Oaksin finalisteista kahdella on suomalainen hoitaja.

Trav-Oaks vilisee suomalaisväriä. Nurmoksen nelikko on Senorita Tokio (Southwind Frank), Isabelle Cash (Ready Cash), Oraviston Tallin Lara Boko ja Rihanna W.I.

Onkel Investin kasvattama ja omistama Bright Crystal tulee Björn Goopin tallista. Mika Vihelän kasvattama Identity (Maharajah) omaa pitkät sukujuuret Suomeen. Sen neljäs emä on Tuomas ja Martti Korvenojan USA:sta tuoma Underground Spring, josta tullaan Red Monkeyn, Elation Riden ja Sofia’s Loven kautta Identityyn.

”Lara Boko on vahva ja riski tamma. Kesällä se rauhoittui ja löysi itsensä”, Nurmos kertoo.

Kriteriumin karsintavoittajat miehittävät 5 sisintä rataa. Jörgen Westholm valitsi Ninepoints Lasselle ysiradan. Francesco Zet (Father Patrick) oli nopein voittaja, se on kolmosradalla. Nurmoksen Mister Invictus (Ready Cash) on sen sisäpuolella. Marjaana Alaviuhkolan ja Anne Siljamäen kasvattama That’s So Clever (Mararajah) on radalla 12.

Premiechansenin myötä Svenskt Trav-Kriteriumissa ja Trav-Oaksissa palkinnot tuplataan. Red Lady Express (Readly Expres) on ainoa hevonen, joka ei kuulu premiechansen-joukkoon. Muut taistelevat kriteriumissa 4 miljoonan ja tammakriteriumissa 2,8 miljoonan kruunun ykkösistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi