Elian Webin fanien yli yhdeksän kuukauden odotus päättyy lauantaina Färjestadissa.
Elian Webin fanien yli yhdeksän kuukauden odotus päättyy lauantaina Färjestadissa. Kuva. Anu Leppänen

Ruotsin T75-ennakko: Elian Web palaa ilman sijoituspaineita – ”Annetaan sen itse päättää jatkosta”

Ruotsin T75-kierros ajetaan tänä lauantaina Färjestadissa. Täysosumien kesken on jaossa 2,261 miljoonan euron jackpot.

Suomalaisittain mielenkiintoisin hevonen on Elian Web. Yli yhdeksän kuukauden tauolta ja radalta 12 keulaspesialisti ei kuulu lähdön ennakkosuosikeihin, mutta aloitusstartti antaa osviittaa, mitä jatkosta on lupa odottaa.

”Elian Web tuntuu kotona pirteältä ja iloiselta ja haluaa kilpailla. Radalta 12 aloitetaan kuitenkin maltillisesti. Hevonen on tehnyt mahtavan uran, eikä sen tarvitse enää todistaa mitään. Otetaan lähtö kerrallaan ja annetaan sen itse päättää jatkosta”, Katja Melkko linjaa tallin verkkosivuilla.

Suuria odotuksia tästä startista ei ole Mr Golden Quickistäkään.

”Sillä ei ollut viimeksi flyyttiä, se tuli voimissaan maaliin. Hevonen on tauluaan parempi, muttei ole tässä lähdössä voittajaehdokkaita. Hyvän sijoituksen se pystyy silti ottamaan, jos juoksu onnistuu. Mahdollisesti ajetaan jenkkikärryillä.”

Ennen T75-kohteita ravien toisessa lähdössä juoksee Samurai Comery. Se aloitti Ruotsissa voitolla, ja nyt alla on kolmos- ja nelossija.

”Hevonen kiri viimeksi täysin hyväksyttävästi kolmatta rataa pitkin, mutta lähtöpaikka (rata 11 auton takana) laskee nyt odotuksia. Mahdollisesti kokeilemme vetolappuja”, Melkko suunnittelee.

Hopeadivisioonaan lähtee mainiolta ykkösradalta Satu Liitiäisen yhdessä ranskalaisen puolisonsa Daniel Parlingin kanssa valmentama Making Love. Loistopaikasta huolimatta odotukset ovat maltilliset.

”Hevonen oli hyvä toka vikaan ja sitä edelliseen starttiin Solvallassa, mutta nätti juoksu ja rahasija on nyt tavoitteena. Kengät miinusta ja matka (2640 metriä) plussaa”, Satu Liitiäinen kiteyttää.

Peli Färjestadin T75-kierrokselle sulkeutuu 22.1. lauantaina kello 17.20. Elian Web juoksee 3. kohteessa kello 18.05.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi