Maestro Crowen rattaille palaa Jägersrossa Johan Untersteiner.
Maestro Crowen rattaille palaa Jägersrossa Johan Untersteiner.Kuva: Malin Albinsson / TR Bild

Ruotsin T75-ennakko: Ensi kertaa ilman kenkiä Purolta – silti maltilliset odotukset

Ruotsin T75-pelissä on tänä lauantaina 1,85 miljoonan euron jackpot. Petri Purolta on tulessa väkivahva Maestro Crowe.

Maestro Crowe aloitti uransa 4-vuotiaana viiden voiton putkella ja jatkoi hyviä esityksiään Petri Purolta 5-vuotissyksyyn saakka. Sitten se siirtyi Johan Untersteinerille.

”Menin lonkkaleikkaukseen, ja siirrolla Johanille haettiin myös sitä, että ruuna sai treenata isossa porukassa. Sillä oli ongelmia juosta toisten takana, eikä se ihan 100-prosenttinen ole siinä suhteessa vieläkään”, kasvattaja ja osaomistaja Puro taustoittaa.

Maestro Crowe sai jatkaa Untersteinerilla 6-vuotiskauden syksyyn asti. Se starttasi 10 kertaa voittaen lähdöistä 7 ja ansaiten 842 000 kruunua.

”Hevonen meni valtavan hyvin, niin mitä sitä pois ottamaan”, Puro kuittaa.

Viime syksystä lähtien hän on taas treenannut Maestro Crowea itse. Koventuneissa lähdöissä menestys ei ole ollut ihan samanlaista, mutta siihen on selvä syy.

”Olen kilpaillut hevosella treenaamisen ohessa vähän väkisin, että se pysyy starttikunnossa. Minusta ruuna on ollut kuntonsa puolesta viime starteissa ihan hyvä”, Petri Puro kehaisee.

Viimeksi tuli Norjan Momarkenissa laukka jyrkkään kurviin. Sen jälkeen Maestro Crowe nousi vahvasti kakkoseksi, vaikka menikin matkalla vähän tahmeasti.

”Kun ei saanut antaa piiskalla merkkiä, hevosta ei saanut kunnolla ohjille ennen kuin veti norjanlaput. Kuski halusi säästää niitä, mutta sitten kun hän veti ne, hevonen lähti menemään hyvin”, Puro avaa juoksua.

Maestro Crowe juoksi kengillä ja kevyillä putseilla, mutta siihen asiaan tulee Jägersrossa muutos.

”Nyt ajetaan ilman kenkiä, ensi kertaa minulta. Lähtöpaikka on kuitenkin ulkona ja vastus niin kivenkova, että hirveitä odotuksia ei ole. Maestro Crowe jää varmaan alussa hännille ja on sitten muiden armoilla”, valmentaja olettaa.

”Matkakin saisi olla mieluummin 3100 kuin 2600 metriä, mutta turha kunnossa olevaa hevosta on tallissakaan seisottaa odottamassa jotain kahden viikon päästä ajettavaa lähtöä. Pidetään mieluummin kilpailuvirettä yllä.”

Petri Puro tunnetaan tarkasta kilpailuttamisesta ja kovasta voittoprosentista, joka on tältä vuodelta 46. 5-vuotias tamma Rania Crowe avasi kautensa kolmella voitolla, ja Mika Vihelän osaomistama 4-vuotias Con Crowe on voittanut molemmat starttinsa.

”Con Crowella on hyvä meno, ja Conway Hall isänä ja ranskalainen veri emälinjassa takaavat, että jaksoa löytyy. Sen kanssa oli tarkoitus aloittaa jo viime joulukuussa, mutta sitten tuli kahden viikon virus. Nyt piti olla jo neljä starttia alla, mutta on vasta kaksi. Derbyyn voi olla vielä pienet mahikset, mutta kaikki muu tulee liian aikaisin”, Petri Puro tiedostaa.

Peli Jägersron T75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina 9.4. kello 17.20. Maestro Crowe juoksee 3. kohteessa kello 18.05.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi