Ruotsin T75-ennakko: Mika Forss iskee päätöskohteissa – ”Hyvillä mielin mennään yrittämään”
Greta Sisu kilpaili vielä vuoden 2020 Elitloppet-viikonloppuna Solvallassa Timo Nurmoksen tallista. Nyttemmin se on siirtynyt Roni Paldanille.Kuva: Anu Leppänen

Ruotsin T75-ennakko: Mika Forss iskee päätöskohteissa – ”Hyvillä mielin mennään yrittämään”

Torstaina Bodenissa arvostetun Mäster Gustafs Pokalin Petri Salmelan Leave Your Sox Onilla voittanut Mika Forss matkustaa viikonlopuksi aivan toiseen päähän Ruotsia, Jägersron derbyraveihin Malmöön.

Ajokkeja on kahtena päivänä vain kolme, mutta ne ovat sitäkin mielenkiintoisempia. Timo Nurmoksen Henry Flyer Sisu juoksee sunnuntaina derbyfinaalissa, sen tallikaveri Hevin Boko lauantaina Stoelitenissä ja Roni Paldanin Greta Sisu lauantaina Diamantstoetin karsinnassa. T75-voitot eivät tulisi lauantaina yllätyksenä.

”Molemmat tammat on hyvässä kunnossa, ja lähtöpaikat on ihan kohtalaiset. Hyvillä mielin mennään yrittämään”, Forss vakuuttaa.

Hevin Boko on yksi tasaisen päätöskohteen suurimmista suosikeista, vaikka viimeksi nuorten ohjastajien lähdössä Bergsåkerissa se Anders Lövdahlin ajamana laukkasi.

”Katsoin hoitajan kanssa lähtöä tallikurvista, ja sanoin jo ennen lähtöä, että nyt on laukka lähellä. Elkeet oli sellaiset”, Mika Forss muistelee.

”Normaalisti Hevin Boko ei ole paha laukkaamaan. Timo ilmoitti sen varmaan siksi heti uudestaan starttiin, ettei mitään jäisi kummittelemaan. Tähtäin on tammojen Ruotsin mestaruudessa, joka on Ruotsissa syntyneelle tammalle iso lähtö.”

Vastus on tullut kuskille tutuksi.

”Samoja hevosia on vastassa melkein joka kerta. Miracle Tile meni viimeksi tammojen EM:ssä kovan ajan (10,6ake), mutta kovaa olisi sillä juoksulla mennyt Hevin Bokokin. Ajat ovat sillä lailla vertailukelvottomia. Mellby Free ei ole tällä kertaa mukana, joten Hevin Bokolla on hyvät mahdollisuudet voittotaistoon”, Mika Forss näkee.

”Hevin Bokossa on se hyvä puoli, että se pystyy tekemään oman juoksun. Se on varma suorittaja, jolla ei tarvitse miettiä mitään tiettyä juoksua. Mennään tilanteen mukaan.”

Greta Sisu ei ole neljään starttiin voittanut, eikä tamma ole ihan lähtönsä suurimpia suosikkeja. Mika Forss luottaa siihen enemmän kuin pelaajat.

”Parissa viime startissa sarjat on olleet jossain määrin huonot, mutta Greta Sisu on suorittanut kympin arvoisesti. Ne on olleet ihan parasta Greta Sisua”, Forss kiittää.

”Kotonakin kaikki on ollut hyvin, joten nyt lähdetään koittamaan ehkä vähän rohkeammin. Nyt se juoksee taas omassa sarjassa, ja samanlaisena kuin parissa viime startissa sen täytyy olla korkealla. Ainoa pieni kysymysmerkki on, että edellisellä pitkällä (Halmstadin) reissulla Greta Sisu ei ollut normaali. Oliko se pitkä kuljetus, joka vaikutti, sitä ei tiedetä. Pakko lähteä koittamaan uudestaan, kun oli niin sopiva sarja.”

Mika Forss ajoi Greta Sisua muutaman kerran jo viime vuonna 4-vuotiaana, kun se kilpaili vielä Timo Nurmoksen tallista.

”Timokin tykkäsi siitä pirusti, mutta ehkä se ei ollut vaan vielä ihan valmis vaan tarvitsi sen puoli vuotta lisää aikaa”, Forss pohtii.

Jägersron lauantain T75-kierroksella jaetaan täysosumien kesken 2 995 528,41 euron jackpot. Peliaika päättyy lauantaina kello 17.20.

Edit. klo 13.53 Korjattu Hevin Bokon edellisen startin lähetystapa volttilähdöksi

Toto-kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi