Moni Viking voitti Åby Stora Prisin vuonna 2020.
Moni Viking voitti Åby Stora Prisin vuonna 2020. Kuva: Anu Leppänen

Ruotsin T75-ennakko: Moni Viking puolustaa kahden vuoden takaista Harper Hanoverin voittoaan

Stoeliten, STL-divisioonafinaalit ja päätöskohteena ajettava Harper Hanoverin lähtö takaavat melkoisen urheilu- ja peli-iltapäivän lauantaina Solvallassa.

Harper Hanoverin lähdön voittaja palkitaan miljoonalla kruunulla. Gabriele Gelorminin ajama Diable de Vauvert saapuu Ranskasta ja on hurja menijä. Viimeksi se kukisti Rebella Mattersin ja Ce Bello Romainin. Helmikuussa ori voitti Prix de Paris -maratonin. Elitloppetissa juokseva Etonnant oli kakkonen.

Jos Gelormini löytää sujuvat ajolinjat, muut joutuvat koville. Moni Vikingin kunto on maanantain hiitin perusteella nousussa.

”Ennen hiittiä oli vähän huolissani, sillä Örebron 30.4. startin jälkeen Moni Viking oireili muiden hevosteni tapaan ja oli muutaman päivän kuumeessakin. Sen jälkeen se tuntui kropastaan raskaalta, mutta hiitissä se oli taas hyvä ja lopetti lujaa”, valmentaja ja kasvattaja Jan Lyng raportoi ATG:lle.

Tänä vuonna ihan parasta Moni Vikingiä ei ole vielä kilpailuissa nähty.

”Viimeksi Örebrossa hevonen teki tosi kovan juoksun ja olisi ansainnut voittaakin. Startti oli vasta tämän vuoden toinen. Luotan ilman muuta Moni Vikingiin Harper Hanoverissa”, Lyng vakuuttaa.

Hän on Moni Vikingin kausivalmentaja. Heti kun astutuskausi on paketissa, Moni Viking menee Björn Goopille, joka ajaa hevosen startit - myös lauantaina.

”Minulla on hieno hevonen ja paras kuski. Vastustajista ranskalainen (Diable de Vauvert) on kova. Se löi meidät viime vuoden Prix de Parisissa ja oli toinen, Etonnant voitti. Nelosrata ruotsalaisessa voltissa voi olla sille hankala, ja toivottavasti saamme lähdössä siihen muutaman metrin hyvää”, Jan Lyng pohtii.

Joakim Lövgrenin voittokone Piemonte starttaa perusmatkalta. Trixtonin poika on vahva ja varmuudella kärkitaistossa. Timo Nurmoksen Amalencius B.B. saa kärryilleen Santtu Raitalan. Amalencius on erittäin kyvykäs.

T75-kierros käynnistyy Stoelitenillä. Reijo Suomalaisen Club Nord Elit lähtee mailin kisaan vitospaikalta Tapio Perttusen ajamana. Sébastien Guaraton Heliade du Goutier on sisäpuolella. Nurmoksen Marion Fouty Bon lähtee ykkösradalta. Sen rinnalla on kerrankin hyvän lähtöpaikan saanut Kali Smart.

Suomalaisväriä nähdään myös Klass II -finaalissa. Mika Haapakankaan Special Topmodel on loistopaikalla ykkösradalla. Viimeksi se paineli täyden matkan aikaan 12,5a.

Sweden Cupin karsinnoissa Nurmoksen Seismic Wave ja Roni Paldanin Greta Sisu ovat ensimmäisessä karsinnassa, Matias Salon Jason’s Camden ja Global Withdrawl toisessa ja kolmannessa. 600 000 kruunun ykkösellä ajettava finaali juostaan ravien 7. lähtönä.

Peli Solvallan T75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina 28.5. poikkeuksellisesti kello 16.00. Harper Hanoverin lähtö päättää pelin kello 19.10.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi