Ruotsin T86-ennakko: Riisutaanko etukengät? – ”Se voisi olla se extrapykälä, joka tarvittaisiin”’
J.H. Mannerheim (3) on taas yksi kovimpia hevosia, jotka Selmer I.H. (1) kohtaa Bergsåkerissa.Kuva: Kanal75

Ruotsin T86-ennakko: Riisutaanko etukengät? – ”Se voisi olla se extrapykälä, joka tarvittaisiin”’

T86-kohteet on tänään jaettu Solvallan ja Bergsåkerin ratojen kesken.

Yksi Bergsåkerin avainvaljakoista on Samu Sundqvistin ajama Selmer I.H. (T86-7) joka palasi viimeksi samalla radalla tasolleen vaisumman toissa Bodenin startin jälkeen.

”Hevonen ei tosiaan ollut Bodenissa sellainen kuin yleensä. Ravi ei ollut niin letkeää, ja ensimmäinen laukka meinasi tulla jo auton takana”, Samu Sundqvist aloittaa.

” Selmer I.H. viihtyy napakoilla alustoilla, ja sinä päivänä radan jääpinta oli vähän niin ja näin. En tiedä, oliko ruuna herkkä siitä vai oliko sillä muuten vaan huono päivä. Sellaisiakin tulee kaikille, aina ei voi olla paras päivä.”

Viimeksi Bergsåkerissa nähtiin taas Selmer I.H. parhaimmillaan.

”Kova lähtö ja oikein mukava esitys”, Sundqvist kiittää. ”Jouduttiin vaan lähtemään ensimmäisinä kolmatta rataa kiertämään. Ruuna lähtikin lujaa, niin kuin se silloin tekee, kun kaikki on kunnossa ja sitä pikkuisen muistuttaa.”

Tällä kertaa lähtöpaikka on takarivissä, ja lähtönopeus jää hyödyntämättä.

”Suosikki Spickleback Facekin on takarivissä, ja kiihdytyksessä olisi hyvä päästä sen etupuolelle. Harmi vaan, että edessä taitaa olla aika hitaat lähtijät”, Samu Sundqvist psyykkaa.

Kenkäpakko päättyi Ruotsissa maanantaina, ja se saattaa näkyä myös Selmerin balanssissa.

”Soiteltiin valmentajan kanssa eilen, eikä ole mahdottomuus, että riisutaan etukengät pois. Muutaman kerran on ajettu ilman etukenkiä, ja siitä on tälle hevoselle aika iso etu. Se voisi olla se extrapykälä, joka tarvittaisiin.”

”Pari kovaa hevosta on vastassa, ja niitä pitää kunnioittaa, mutta voitosta lähdetään ilman muuta ajamaan niin kuin tällä hevosella pohjoisen lähdöissä aina”, Samu Sundqvist summaa.

Peli Solvallan ja Bergsåkerin T86-kierrokselle sulkeutuu 2.3. kello 21.30. Selmer I.H. juoksee 7. kohteessa kello 22.40.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi