Christoffer Erikssonia juhlittiin vappuna Finlandia-ajon voittajana.
Christoffer Erikssonia juhlittiin vappuna Finlandia-ajon voittajana.Kuva: Anu Leppänen

Ruotsin Toto75-kierros sunnuntaina Kalmarissa – jackpotissa reilut 2,7 miljoonaa euroa

Juhannuksena Ruotsin V75-kierrosta pitää odottaa sunnuntaihin saakka. Kalmar toimii tuttuun tapaan isäntäratana.

Kalmarsundspokalen on avoimen luokan kultadivisioonalähtö, joka juostaan mailin matkalla. Kirkkaimmat tähdet keskittyvät suurkilpailuihin, ja Kalmarin kisa on haastava pelikohde.

Kolme uutta kultadivisioonahevosta debytoi Kalmarissa. Adrian Kolgjinin Ultion Face, Christoffer Erikssonin Rackham ja Lars I Nilssonin Sweetman tulevat Jägersrosta. Ultion Face sai parhaan lähtöpaikan, mutta koko kolmikko on vaarallinen.

”Uskon Rackhamin nousevan eliittiin. Sillä on kaikki edellytykset siihen. Se on vasta 6-vuotias, mutta kivenkova ja ottanut kovat lähdöt aina oikein”, Christoffer Eriksson kehuu ATG:n verkkosivuilla.

”Tähän lähtöön olen tähdännyt jo jonkin aikaa. Rackham on joutunut usein tekemään raskaan työn itse, mutta nyt se pääsee toivottavasti vähän helpommalla. Lyhyt matka ei ole Rackhamille etu, mutta toivottavasti koko matka mennään kovaa. Silloin Rackham ohittaa loppusuoralla monta hevosta, toivottavasti kaikki. En yllättyisi siitäkään.”

Finlandian kolmonen Gareth Boko pääsee matkaan ykkösradalta. Racing Mangelta voi jälleen odotella huippukilpailua nelospaikalta. Elitloppetin finaaliin kiitänyt Click Bait on huippumaileri. Takarivi ja kymppipaikka tekevät tehtävästä haastavan.

Lähdekorven perheen hevosia kilpailee peräti neljässä lähdössä. Hanna Lähdekorpi ohjastaa jokaista. Tauolta palaava Payet D.E. starttaa jo ennen 75-kierrosta ajettavassa Kalmarsundsstayern-lähdössä. Bjerkessä kakkoseksi ravannut Wish Me Magic juoksee Klass I:ssä, joka aloittaa 75-kierroksen.

Lähdekorven valmennuksesta aloittava Franklin Zet on kakkosradalla mailin matkalla ajettavassa Klass II:ssa. Pronssidivisioona päättää 75-kierroksen. Lähdekorven Amorcer Levallo lähtee jahtaamaan voittoa vitospaikalta. Marko Kreivin Hat Trick on tiukka haastaja.

Peliaika Kalmarin T75-kierrokselle päättyy sunnuntaina 26.6. kello 17.20.

Diamantstoet

Onkel Investin Whispering Hills starttaa Diamantstoetissa ykkösradalta

Ville Karhulahden Heartbeat Julie voitti viimeksi Axevallassa ja on kova vastustaja

Mika Forssin ajama Beware Kronos starttaa takamatkalta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi