Katja Melkon High On Pepper on suosikkeja Harper Hanoverissa.
Katja Melkon High On Pepper on suosikkeja Harper Hanoverissa.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko Solvalla, lauantai: Izoard Vedaquais ja High On Pepper Harperissa, Amazing Player hopeafinaalissa, Gocciadorolla suosikkeja

Solvallan Elitloppet-viikonlopun lauantain Toto75-pelissä on hienot kohdelähdöt. Kierros huipentuu kolmen kilometrin Harper Hanovers loppiin, jonka suosikki tulee Ranskasta.

Philippe Allairen valmentama Izoard Vedaquais starttaa Harperin miljoonan kruunun jahtiin 40 metrin takamatkalta. Benjamin Rochardin ajaman Bird Parkerin pojan näytöt ovat selvästi muita kovemmat. Tammikuussa se kilpaili Prix d’Amériquessa. Viime startissa Caenissa se kukisti Elitloppetissa juoksevat Gaspar de Brionin, Idao de Tillardin ja Hohneckin.

Team Melkko&Sorosen High On Pepper pn ranskalaisen kovin vastustaja. Jorma Kontion ajama voimanpesä on myös 40 metrin takamatkalla. Loistavassa kunnossa jatkava High On Pepper voitti viimeksi Orebro Int’l-kisan

”High On Pepper teki Örebrossa kanuunajuoksun. Kaikki on ollut hyvin sen startin jälkeen. High On Pepper kohtaa nyt tosi kovan vastuksen, mutta jos hevonen on parhaimmillaan ja juoksunkulussa on vähän tuuria matkalla, niin se on voittotaistossa. Ajamme varmaan tällä kertaa ilman kaikkia kenkiä”, Katja Melkko kertoi tallin nettisivuilla.

Nina Pettersson-Perklénin Bolt Kronos voitti Vermossa Voimaliigan ja sai paikan Harperiin. Team Vermon omistama ori saa mahdollisuuden kilpailla upeassa seurassa maailman kovimpia stayereita vastaan.

Kolme muutakin hevosta matkaa Suomesta 75-finaaleihin. Miika Tenhusen Need’Em ja Antti Ojanperän The Great Kemp kisaavat Klass I-finaalissa. Need’Em sai hyvän lähtöradan kolme, The Great Kemp puolestaan ikävän kasiradan. Irina Sarinin valmentama ja Jarmo Saarelan ajama Amazing Player on vitosradalla STL-hopeafinaalissa.

”Need’Em on kaikin puolin mukava hevonen, mitään negatiivista ei ole ollut Vermon jälkeen. Kunto on hyvä, ainoa huolenaihe on pitkä kuljetus, kun vielä kelit ovat lämpimät. Jos kaikki sujuu yhtä hyvin kuin Vermossa, niin kyllä meillä on yllätysmahdollisuus. Ajamme ilman takakenkiä kuten Vermossa”, Miika Tenhunen kertoi.

”Amazing Player on nopea hevonen, se pystyy tekemään kaksi spurttia lähdön aikana. Olin tosi tyytyväinen sen viime suoritukseen, se tuli alle 10-vauhtia päätöskierroksen. Hevonen on nopea startista ja toivotaan, että saamme juoksupaikan sisäradalta. Toivottavasti alkuvauhdista ei tule liian kovaa. Amazing Player on voittanut paljon johtopaikalta, mutta osaa tulla myös selästä. Toivotaan, että matkustaminen sujuu hyvin. Jos olemme kolmas-neljäs, olen tosi tyytyväinen. Solvallassa varmaan ajamme ilman etukenkiä”, Irina Sarin sanoi.

Alessandro Gocciadorolla on hyviä menestyssaumoja lauantain kierroksella. Zeudi AMG juoksee avauskohteessa Stoelitenissä. Se joutuu lähtemään kasiradalta.

Eolo Wise A on Gocciadorolla kakkoskohteessa, joka on Klass II -finaali. Vivid Wise Asin pojalla on ykkösrata. Veikko Haapakankaalla on kaksi hevosta finaalissa Gibraltar ja Emerald Island.

Dany Capar on ainakin peliprosenttien mukaan Gocciadoron paras menestyjä 75-kuutosessa, joka on pronssifinaali. Se starttaa ykkösradalta. Santtu Raitalan ajama tallikaveri Celiaz hakee menestystä radalta 10.

”Tykkään Dany Caparista tosi paljon. Se on kehittynyt paljon lyhyessä ajassa, ja uskon, että se tekee hyvän kauden Ruotsissa. Se on viisas ja helposti käsiteltävä hevonen, joka pystyy avaamaan kovaa. Ajan sillä johtopaikalla. Hevonen on treenannut hyvin viime startin jälkeen, ja nyt se on vielä parempi, kun se on saanut asettua Ruotsiin rauhassa”, Gocciadoro sanoi.

”Celiazilla ei ollut onnea Ranskan starteissa, mutta se teki vahvan paluun viimeksi Åbyssä. Sille ei ole ongelma vetää toisen radan jonoa, se on vahva hevonen, joka selvittää kaikki juoksut”, Gocciadoro totesi.

Vilkkeen Velmu ja Teemu Okkolin starttaavat kylmäverilähdössä, joka ajetaan ennen 75-kohteita. Suomalaisvaljakko sai kasipaikan. Jan-Olov Perssonin Juni Blixt ja Norjasta saapuva Kinge Svarten ovat suosikkeja, samoin Veikko Haapakankaan valmentama ja Mika Forssin ajama Fakserling, joka sai ykkösradan.

”Vilkkeen Velmu on tehnyt hyviä juoksuja tauon jälkeen. Se viihtyy parhaiten keulassa, mutta saimme valitettavasti kasiradan. Hevonen on mennyt ihan okei myös selkäjuoksulla. Vastusta en tunne, mutta uskon, että pystymme olemaan aika korkealla. Tulemme Solvallaan ajamaan kilpaa”, Teemu Okkolin kertoi,

5Tippar
5TipparATG

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi