Starttaako Ruotsin T75-vuosi suomalaisvoitolla? – ”Paljon ratkeaa ensimmäisillä 50-100 metrillä”
Astrum viimeisteli kuntonsa Ruotsin T75:een vakuuttavalla voitolla Vermossa.Kuva: Pekka Salonen

Starttaako Ruotsin T75-vuosi suomalaisvoitolla? – ”Paljon ratkeaa ensimmäisillä 50-100 metrillä”

Ruotsin kauden 2022 ensimmäinen T75-kierros ajetaan Bollnäsissä. Heti ensimmäisessä kohteessa nähdään suomalaisväriä.

Antti Veteläisen Astrumilla on ennen Bollnäsin Klass I -lähtöä alla kolmen voiton putki, jolle se hakee jatkoa yhtenä tasaisesti pelatun lähdön suosikeista. Kaikki näyttää ravien alla hyvältä.

”Vermon startti 10 päivää sitten palveli hyvin tätä lähtöä. Hevonen on ollut treeneissä täysin normaali, ei mitään negatiivista, ja siksi uskallettiin lähteä tänne reissuun”, Antti Veteläinen kertoo.

Matkakin on sujunut mainiosti.

”Harjoiteltiin jo Rovaniemen reissulla tätä systeemiä, että lähdettiin perjantaina ja yövyttiin matkalla. Nyt lähdettiin Teivosta perjantaiaamuna, oltiin päivä laivassa ja tultiin illalla suomalaisten tukikohtaan Sisyfos-tilalle. Sieltä on enää parinsadan kilometrin matka Bollnäsiin.”

”Hevonen on matkustanut ja syönyt ja juonut hyvin. Hyvillä mielin ajellaan nyt kohti Bollnäsiä”, matkalta aution ratista tavoitettu Veteläinen kertoo.

Kovimmalta vastustajalta paperilla vaikuttaa viime lähtönsä keulasta ylivoimaisesti voittanut Ozzy’s Melody. Sillä on kuitenkin nyt voltin nelosrata, Astrumilla sisempi juoksurata 6.

”Lähtöpaikkaan täytyy olla tyytyväinen. Mika (Forss) on oppinut lähtemään Ruotsin juoksuradalta hyvin ja on varmaan Erik Adielssonin ohella siltä nopeimpia lähtijöitä”, Antti Veteläinen näkee.

”Jos luen lähtöä oikein, siinä ei taida olla sellaista kuolemanpaikkahevosta, joka pitäisi tempoa yllä. Paljon ratkeaa siten ensimmäisillä 50-100 metrillä, ja Mikakin sen tietää. Lähtöön pitää siksi satsata ehkä vähän riskilläkin. Onneksi meillä on toisaalta monipuolinen hevonen, jolla voi tarvittaessa ajaa selistäkin. Kuolemanpaikka olisi varmaan kaikille myrkkyä näissä lähdöissä.”

Antti Veteläisen viime kausi sai mieluisan päätöksen, kun Teivon hyväntekeväisyyskimppahevonen Stonecapes Violet avasi tiistaina uransa voitolla 2-vuotislähdössä.

”Se tarina lähti hienosti liikkeelle. Hevonen oli kuin viilipytty koko päivän ja toimi kuin vanhat hevoset. Nyt ei enää sukupapereilla tai treeniotteilla pärjää, mutta tamma näytti tosi tilanteessa, että siltä löytyy potentiaalia isompiinkin lähtöihin”, valmentaja iloitsee.

Bollnäsin T75-kierros starttaa lauantaina 1.1. kello 17.20. Astrum juoksee heti ensimmäisessä lähdössä.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi