Ithinkiama Genius (vas.) ei kammoksu kuolemanpaikkaakaan, jos kaikki on mallillaan.
Ithinkiama Genius (vas.) ei kammoksu kuolemanpaikkaakaan, jos kaikki on mallillaan.Kuva: Anu Leppänen

Suomalaistoiveita Skellefteån jackpot-kierroksella – ”Kovasti oli pökköä pannussa viimeistelyissä”

Ruotsin T75-kierroksella lauantaina on täysosumien kesken jaossa lähes 2,7 miljoonan euron jackpot. Suomalaisia juoksee sekä kohde- että oheislähdöissä.

Yhdet Skellefteåån matkaajista ovat Jani ja Jenni Oinonen, joiden Ithinkiama Genius sai Klass I:n karsintaan auton taakse mainion kakkosradan.

”Parempaa paikkaa ei olisi voinut toivoa”, Jani Oinonen myhäilee.

Matka on kuitenkin lyhyt matka, jolla kahden voiton putki katkesi viimeksi vähän tasaiseksi jääneen kirin jälkeen.

”Siltä se ehkä näytti, mutta en pitänyt esitystä kuitenkaan hirmu huonona. 10,5 lopetti viimeiset 500 metriä. Kovempaa olisi tietysti pitänyt päästä, mutta ei päässyt. Aika kovaa pitää nykyään jo alasarjoissa kesäaikaan lopettaa”, Oinonen puolustaa.

”Enemmän kuin matkasta menestys on kiinni siitä, miten lähtee liikkeelle ja mihin paikkaan pääsee. Mutta hevonen on kyllä sellainen, että jos kaikki on mallillaan, se ei välttämättä tarvitse apuja muilta.”

Viime startin jälkeen Ithinkiama Genius ei ole startannut kuukauteen.

”Pidettiin pieni huoltotauko, ja siksi vähän venyi. Hyvältä hevonen edelleen kotioloissa tuntuu. Kovasti oli pökköä pannussa viimeistelyissä, mutta oliko sitten liikaakin”, Jani Oinonen pohtii.

”Ennätystä (12,2) pitää parantaa, jos meinaa pärjätä. Mutta tänne asti ei lähdettäisi, jos ei pärjäämistä toivottaisi. Voittaminen ei ole helppoa, mutta en pitäisi ihmeenä, jos kolmen sakissa oltaisiin.”

Pientä lisäpotkua loppuun haetaan puolikkailla kääntölapuilla, joita kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa.

Matkakaverina Ithinkiama Geniuksella on ravien avauslähdössä juokseva Otto Erich. Turisti ei ole välttämättä sekään.

”Se tuli Timosen Ollilta kokeiltavaksi ja oli alkuun hölmö porukassa, kun sitä oli paljon yksin ajettu. Viimeksi Kajaanissa se oli ihan järkyttävä hyvä, kun juoksu ensimmäisen kerran onnistui”, Jani Oinonen kehuu.

”Lähdön voittanut Granathin hevonen (M.T. Puccini) on jälleen vastassa, vaikka näin kaukana kotoa ollaan, mutta sillä on huono vitosrata voltissa. Pakkasen Zola Beat on ollut hyvä ja voittanut helposti. Se lähtee lujaa, ja sen selkä olisi hyvä paikka juosta.”

Oinosten kausi on jo tähän mennessä ollut todellinen superkausi. 3-vuotias Nineeleven pääsi Oulu Expressissä jopa suurkilpailuvoiton makuun.

”Uskomattoman hyvin on siihen nähden mennyt, että muutamalla omalla hevosella tätä hommaa tehdään. Valmennus ja ruokinnat, jotka on Jennin vastuulla, on onnistuneet, ja hevoset on pysyneet terveinä. Veli-Pekka Toivanen kuskina on nostanut vielä yhden pykälän ylöspäin. Pitää koputtaa puuta, ettei lento katkeaisi vieläkään”, Jani Oinonen toivoo.

Skellefteån T75-kierros sulkeutuu lauantaina kello 17.20. Pelissä on 2 695 594,83 euron jackpot.

Toto-kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi