T75-ennakko: Suomalaistoivoja Gävlessä – ”Nyt ajetaan ilman kenkiä ja jenkeillä”
Mika Haapakankaan valmentamaa Tattoo Avengeria juhlittiin heinäkuussa T75-voittajana Kaustisella.Kuva: Kirsi Kantokoski

T75-ennakko: Suomalaistoivoja Gävlessä – ”Nyt ajetaan ilman kenkiä ja jenkeillä”

Mika Haapakangas osallistuu Gävlen jackpot-kierrokselle kahdella suomalaisomisteisella hevosella.

Pelaajat luottavat enemmän Gogobet Sisuun kuin Tattoo Avengeriin, mutta valmentaja näkee Tattoo Avengerin voitonmahdollisuudet jopa hieman parempina. Viimeksi Hagmyrenissä se ravasi täyden voltin 13,8 kahden laukan kera.

”Tattoo Avenger jäi pomppimaan voltissa. Kuski räpelti sen toiselle laukalle, kun käänsi kolmannelle radalle, kun (silmä)laput oli vielä ylhäällä. Laukkaa ei olisi varmasti tullut, jos laput olisi vetänyt ensin. Edelliskerralla Kaustisella Tattoo Avenger voitti helposti – ei tarvinnut korvia aukaista eikä vetolappuja vetää”, Mika Haapakangas kehuu.

Gävlessä kaikki suosii.

”Paikka (rata 1 auton takana) on hyvä. Ruuna lähtee auton takaa lujaa. Keulapaikka olisi Gävlessä tärkeä, joten sinne koitetaan. Nyt ajetaan ilman kenkiä ja jenkeillä, ja kuskikin (Mats E Djuse) on aika tikissä. Ajetaanko norskeilla (vetolaput) vai kokolapuilla, päätetään lämmityksen perusteella.”

Gogobet Sisu vieraili viimeksi Seinäjoen kuninkuusraveissa ja oli johtaneen Skyfall Shinen rinnalta kolmas.

”Aivan hyvä esitys, ajettiin vaan matkalla liian hiljaa. Kun ensimmäiset 1600 metriä ajettiin 18:aa ja loppu alta kymppiä, vauhti ei vaan riittänyt. Jos kolmas puolikas olisi ajettu 11-12:ta, Gogobet Sisu olisi voinut vaikka voittaa”, valmentaja näkee.

Volttilähtö on ainoa miinus, mutta siinäkin suhteessa Gogobet Sisu on parantanut.

”Kaustisen Isla-ajossa se lähti hyvin voltista, ja kolmosrata on nyt hyvä. On plussaa päästä lähtemään välillä eturivistä. Hyvillä mielin lähdetään matkaan.”

Juoksun onnistuessa Mika Haapakangas näkee molemmilla suojateillaan voittosaumat.

”3-4 merkkiin mukaan lapulle, muttei varmoiksi. Kumpikin on vähän haaveriherkkiä. Varmoja ne on vasta sitten, kun on ajettu vuosi ilman laukkaa”, hän naurahtaa.

Peli Gävlen T75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina kello 17.20. Täysosumien kesken on jaossa 3 114 494,98 euron jackpot.

Toto-kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi