T75 Winter Burst ajaa keskiviikon T86-kierroksen yli – Timber hakee revanssia

T75 Winter Burst ajaa keskiviikon T86-kierroksen yli – Timber hakee revanssia

Ruotsin joulun alla alkanut, Axevallan multijackpot-kierrokseen perjantaina huipentuva T75-putki jatkuu keskiviikkona Örebrossa.

3-vuotiaiden E3-revanssiin lähtee yhtenä suosikeista ja suurimmalla voittosummalla Fredrik Wallinin valmentama Timber (T75-3). Se aloitti 2-vuotiaana lupaavasti, mutta jännevamma alkuvuodesta katkaisi alkaneen 3-vuotiskauden 9 kuukaudeksi. Tauon jälkeen on alla nyt kaksi starttia.

”Hevonen tuntuu valtavan hyvältä, mutta starttien välistä tuli ilman ratahiittiä liian pitkä. Huono kelikin oli Timberiä vastaan. Siksi se oli viimeksi vähän huonompi, mutta kaksi starttia alla sen pitäisi olla nyt parempi. Maanantain harjoituksissa hevonen tuntui ainakin hyvältä”, Wallin kehaisee ATG:n verkkosivuilla.

”Hevosessa on paljon vauhtia, ja toivomme sen kehittyvän edelleen. Viimeiset askeleet ikäluokan huipulle ovat tosin aina vaikeita. Hyvältä paikalta Timberin pitäisi pystyä tässä lähdössä korkealle.”

Team Wallinilla on Örebron kierroksella tulessa kolme muutakin hevosta. Feel the Benefit (T75-4) väsyi Bergsåkerin Klass 2:ssa viimeksi, mutta pitkässä tasoituksessa kolmen hevosen paalulta edellytykset ovat nyt toisenlaiset.

”Kova rata haittasi viimeksi kavioistaan arkaa hevosta, olen vakuuttunut siitä. Ruuna on ollut ennenkin kovilla radoilla huono. Nyt sille laitetaan uudenlaiset pohjalliset kenkiin ja toivotaan, että ne auttavat. Olen tyytyväinen hevosen harjoitusotteisiin. Saimme hyvän paikan, eikä ole mahdotonta, että kuski haluaisi ajaa keulasta”, Fredrik Wallin sanoo.

Tammalähdön (T75-6) hevosista 4-vuotias Nikki Minaj on kilpaillut Wallinilta viidesti ja ollut aina kärkipäässä. 6-vuotias Ies Juvel on kovettunut vuosien varrella kovissa lähdöissä ja vetää nyt takamatkan volttia.

”Nikki Minaj tuntuu hyvältä ja on tehnyt joka kerta meiltä vahvat juoksut, vaikka ravasikin vähän huonosti toissa kerralla Solvallassa. Sillä on ajettu nättejä juoksuja kuten aikaisemminkin, mutta viimeksi se kesti hyvin raskaankin reissun”, valmentaja kehaisee.

”Ies Juvel moitti viimeksi tosi raskasta rataa, mutta on muuten tehnyt tasaisen hyviä esityksiä kovissa lähdöissä. Se menee hyvin, mutta takamatkalta tarvitaan tietysti aina tuuriakin.”

Tallin ykköshevoseksi lähdössä Fredrik Wallin nostaa Nikki Minaj’n.

Se saa varmemmin hyvän juoksun, on osoittanut tasaisen hyvää kuntoa ja on hyvin sarjoissaan sisällä”, perustelut kuuluvat.

Örebron T75-kierros starttaa keskiviikkona 29.12. kello 20.30. Ennen sitä ajetaan Ruotsin T75-kierros Tanskan Skivessä tiistaina 28.12. niinikään kello 20.30 alkaen.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi