T86-ennakko: Jenkkikärryt harkinnassa – ”En yllättyisi, vaikka se nahistelisi mitaleistakin”
Jorma Kontio arvostaa Indy Lanen luokan korkealle.Kuva: Jarno Unkuri

T86-ennakko: Jenkkikärryt harkinnassa – ”En yllättyisi, vaikka se nahistelisi mitaleistakin”

Ruotsin T86-kierros ajetaan tänä keskiviikkona Solvallan ja Jägersron radalla.

Suomalaisväriä päätöskohteeseen tuo Solvallassa Marko Korven valmentama, Jorma Kontion ohjastama ja edesmenneen Heikki Taipaleen perheen Journey Stablen omistama Indy Lane. Viimeksi Färjestadissa se oli reilun kahden kuukauden tauolta johtavan rinnalta asiallinen kolmas.

”Tauko ennen viime starttia johtui siitä, että meillä oli kova kelirikko, enkä halunnut laittaa aikaisemmin loukkaantunutta hevosta niissä olosuhteissa tiukille. Taukoon nähden hevonen sai minulta puhtaat paperit. Spiidiä vähän puuttui, mutta toivottavasti hevonen meni startista eteenpäin niin kuin harjoitusten perusteella tuntuisi”, Marko Korpi aloittaa.

Jalkavamman takia Indy Lanelta meni 5- ja 6-vuotiskaudet sivu suun.

”Sillä oli jännevamma, kun se tuli meille, ja se sai siihen prp-hoitoa Suomessa. Jostain syystä se hyljeksi sitä ja joutui palaamaan melkein heti takaisin Suomeen vesikävelyyn, ja kun sen jälkeen löytyi vielä kaviopaise, paluu radoille kesti pidempään kuin oli ajateltu.”

Odotus ja uuttera kuntoutus palkittiin viime vuonna kuudella voitolla 13 startista, mutta tänä vuonna ruuna on voittanut vasta kerran.

”Talvella oli huonoa tuuria: milloin kolaroitiin ja milloin juoksut meni muuten vaan vaikeiksi. Hevosella on kuitenkin hyvä kapasiteetti. Jomppe on aina sanonut, että se voittaa joskus jotain isompaakin”, Marko Korpi sanoo.

Vielä tällä kertaa muutkin sijoitukset kuin voitto tyydyttäisivät.

”Minulle olisi tärkeintä, että hevonen olisi reipas, tekisi hyvän juoksun ja olisi mennyt eteenpäin viime startista. Silloin neljäs tai viideskin sija tyydyttäisi. Mutta kotona hevonen on tuntunut niin paljon letkeämmältä ja jotenkin avoimemmalta, etten yllättyisi, vaikka se nahistelisi mitaleistakin. Voittoihin tarvitaan vaan näissä lähdöissä juoksunkulun suhteen vähän tuuriakin”, Marko tiedostaa.

Keskiviikolle hän ilmoitti alustavasti Indy Lanelle jenkkikärryt.

”Kokeilin niitä kerran Solvallassa, ja minusta se meni niillä reippaasti. Indy Lane on niin etuvetoinen, että niistä voisi olla sille hyötyä, mutta pitää varmistaa vielä Jompelta, että hän haluaa niillä ajaa.”

”Kenkiä ei tältä hevoselta voi riisua, sillä on sen malliset kaviot. Mutta en usko, että siitä olisi Indy Lanelle isoa hyötyäkään”, Marko Korpi lisää.

Peli Solvallan ja Jägersron T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona 11.5. kello 21.30. Indy Lane juoksee 8. kohteessa kello 22.51.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi