T86-ennakko: Radetzky-marssi soimaan? – ”Sekin aika lähenee, kun kokeillaan ajaa keulasta”
Valmentaja Matti Nisonen on uskonut Radetzkyn ohjat Ruotsin starteissa Mika Forssille.Kuva: Mia Mäki-Maunus

T86-ennakko: Radetzky-marssi soimaan? – ”Sekin aika lähenee, kun kokeillaan ajaa keulasta”

Keskiviikon T86-kohteet on jaettu Solvallan ja Bergsåkerin ratojen kesken.

Suomalaisväriä kierrokselle tuo päätöskohteeseen Matti Nisosen valmentama ja Einari Vidgrén Oy:n omistama Radetzky, joka on aloittanut Ruotsin turneensa kahdella kakkossijalla ja kahdella kolmosella – tässä järjestyksessä. Kunto ei ole silti laskeva.

”Päinvastoin, hevonen on ollut kolmossijoihin päättyneissä starteissa parempi kuin kahdessa ensimmäisessä. Kunto on nousussa”, ohjastaja Mika Forss vakuuttaa.

”Olen ajanut nätisti, ja viimeksi jäi vähän hampaankoloonkin. Jos oltaisiin saatu ahtaasta paikasta aikaisemmin tilaa, oltaisiin oltu ilman muuta kakkosia.”

Lähtöpaikka on tällä kertaa mielenkiintoinen ykkösrata auton takana.

”Radetzky lähtee sen verran lujaa, että sillä pystyy vähän valkkaamaan juoksua, mutta taktiikasta on vielä aikaista sanoa mitään. Sinänsä sille ei ole väliä, ajaako keulasta vai selästä, mutta jos keulaan pääsy maksaa liikaa, se voi olla lopusta pois. Selästä Radetzky spurttaisi hyvin, mutta täällä ei tahdo saada johtavan takaa mahdollisuutta”, Forss pohtii.

”Sekin aika lähenee, kun kokeillaan ajaa keulasta, mutta onko se vielä nyt, sitä en osaa sanoa. Ei Radetzkyn kuulu varmaan ensimmäinen merkki olla, mutta lapulle se kuuluu, jos useamman merkin laittaa.”

Ennen T86-kohteita Forss ajaa 2. lähdössä Roni Paldanin valmentamaa Yankee Blueta.

”Se on tehnyt paussilta hyvät startit, ja toivottavasti ne tekee sille plussaa. Nyt lähtö on kuitenkin niin kova ja paikka paha, että oltaisiin tyytyväisiä positiiviseen lopetukseenkin”, Mika Forss himmaa.

Peli Bergsåkerin ja Solvallan T86-kierrokselle sulkeutuu 9.2. kello 21.30. Radetzky juoksee 8. kohteessa kello 22.51, Yankee Blue Solvallan 2. lähdössä 19.39.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi