Haukiputaalaislähtöinen Kai Jussila alkoi valmentaa hevosia Taxingen valmennuskeskuksessa, ja talli täyttyi nopeasti.
Haukiputaalaislähtöinen Kai Jussila alkoi valmentaa hevosia Taxingen valmennuskeskuksessa, ja talli täyttyi nopeasti.Kuva: Kanal75

T86-ennakko: Yllättääkö Kai Jussila nyt omalla valmennettavallaan?

Lainakuskina mojovista yllätyksistä tunnettu suomalainen palasi pitkän tauon jälkeen valmentajaksi Ruotsissa ja yrittää keskiviikkona Solvallan valloitusta.

Ajokki on Vincent C.D. Se aloitti Jussilalta voitolla Eskilstunassa, mutta tällä kertaa tehtävän kovuutta kuvastaa alustavan pelijakauman peliprosentti 1.

”Varmaan se suunnilleen oikein on, mutta ei sitä koskaan tiedä. Vincent C.D. on hyvä, nouseva hevonen, orlandoviciläiset paranee vuosien mittaan. Lähtö on tasainen, ja koska tämä ei ole nopea startissa vaan jää alussa hännille, tempo ja juoksunkulku ratkaisee”, Kai Jussila pohtii.

”Viimeksi meidät laskettiin keulaan, ja Vincent C.D. voitti helposti. Se lopetti kierroksen 14:n pintaan ja olisi jatkanut samaa vauhtia pitkään. Nyt tehtävä kovenee selvästi. Vastassa hevosia, jotka on juosseet E3-karsinnoissa ja menneet 13-14:ää läpi. 14 vaaditaan voittoon tässäkin, mutta kyllä Vincent C.D:kin siihen oikealla juoksulla pystyy.”

Kai Jussila hankki ammattivalmentajalisenssin vuonna 2006 ja piti omaa tallia vuonna 2007, mutta lopetti sen pidon lyhyeen.

”Aika oli täysin väärä. Meillä oli pieni poika ja toinen lapsi tulossa, enkä halunnut tehdä samaa virhettä kuin moni muu ravivalmentaja, että menettää parhaat vuodet pienten lasten kanssa. Niin siinä hujahti 13-14 vuotta muiden leivissä, mutta se oli opettavaista aikaa – varsinkin 10,5 vuotta Timo Nurmoksella”, Jussila kertaa.

Valmennuslistalla huomio kiinnittyy siihen, että moni hevosista on kilpaillut aika vastikäänkin Katja Melkon tallista – mukaan lukien Vincent C.D. Onko kyse jonkinlaisesta yhteistyökuviosta?

”Ei kilpahevosten osalta, omistajat on vaan halunneet siirtää nämä hevoset mulle. Varsojen kanssa tehdään kyllä yhteistyötä. Opetan ja treenaan ylös 8–9 varsaa, jotka on ensimmäisen vuoden mulla ja menee sitten Katjalle ja Jannelle (Soronen)”, Kai Jussila selvittää.

Olisiko oma valmennustoiminta alkanut vielä uudestaan ilman tätä yhteistyötä?

”Kyllä. Kävin täällä Taxingessa meidän vanhoilla paikoilla, jotka oli silloin aika kuluneet. Nyt Uppsalan yliopisto oli satsannut paljon rahaa ja pistänyt paikat niin hyvään kuntoon, että rupesi himottamaan alkaa taas valmentaa täällä.”

Nyt valmennuslistalla on 17 hevosta. Onko talli täynnä?

”Tällä hetkellä on, mutta lähellä on maapaikka, jota voin tarvittaessa käyttää, jos tarjotaan oikein hyvää hevosta. Yksi hevonen siellä jo itse asiassa onkin. Tulevaisuudessa on mahdollista saada käyttöön toinen yksikkö täältä Taxingestakin, mutta tämä ensimmäinen talvi mennään tällä hevosmäärällä”, Jussila linjaa.

Enemmän kuin hevosia on talliin ollut ongelmana saada työntekijää.

”Ensimmäinen tuli ja meni, se oli epäonnistunut draftaus. Nyt on toinen draft käynnissä ja kolme ehdokasta tulossa haastatteluun. Se asia kun saadaan kuntoon, niin homma toimii kuin itsestään soittava piano.”

Peli Åbyn ja Solvallan T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30. Vincent C.D. juoksee kohteessa 6 kello 22.26.

Toto-kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi