T86-kierros päättyy suomalaisvoittoon? – ”Jos pitäisi lappu laittaa, ei olisi kuin yksi merkki”
Jorma Kontion ja Typhoon Facen yhteistyö on alkanut kahdella voitolla ja yhdellä viitossijalla Solvallasta.Kuva: ATG Live

T86-kierros päättyy suomalaisvoittoon? – ”Jos pitäisi lappu laittaa, ei olisi kuin yksi merkki”

Bergsåkerin ja Solvallan kesken jaettu keskiviikon T86-kierros päättyy kolmen kilometrin ryhmäajoon, jonka suosikki on vahvasti suomalaistaustainen Typhoon Face.

Marco Hautakoski huusi Typhoon Facen toukokuussa Traveran nettihuutokaupasta 150 000 kruunulla, joka oli hänen mukaansa tuolloin ”ihan viimeinen hinta”. Ostos osoittautui mainioksi, sillä jo neljässä ensimmäisessä startissa Katja Melkon tallista ruuna on juossut hintansa. Alla on kaksi voittoa ja yksi viitossija Ruotsin pääradalta Solvallasta.

”No, ei voi vielä laskea, että oltaisiin tulon puolella. Kulujakin on tietysti ollut, mutta kyllähän kaksi viime kuukautta ja neljä viime starttia on olleet mukavia seurata tilipuolellakin”, Hautakoski myhäilee.

Yllätyksenä mahtialoitus ei ole hänelle tullut.

”Mun hevossilmällä osasin odottaa suunnilleen tällaista. Sitä vähän mietin, että osaako hevonen voittaa, kun voittoja oli ennestään vain kolme. Mutta jos voitontahdossa on jotain toivomista, niin sen Typhoon Face on kuitannut fysiikallaan.”

Ja kuittaa keskiviikkonakin, jos omistajaa on uskominen.

”Tehtävä näyttää sopivalta ja lähtöpaikkakin parin poisjäännin jälkeen ihan asialliselta. Hampaat irvessä tuskin ajetaan, mutta jos paikkaa parijonosta ei löydy, niin eiköhän Jomppe aja eteenpäin ja hevosta jo kunnioiteta. Jos pitäisi lappu laittaa, ei olisi kuin yksi merkki tässä lähdössä. Minusta se on lähdön paras hevonen niin fysiikaltaan kuin muutenkin”, Marco Hautakoski näkee.

Viimeistelyharjoituksistakin kuuluu pelkkää hyvää.

”Viime startissa ruuna vähän niiasi lopussa, ja sen jälkeen olkaa hoidettiin. Typhoon Facella on ollut joskus oikean etunivelpussin tulehdus, jonka seurauksena sitä pitää toistaiseksi parin kuukauden välein hoitaa. Sen jälkeen hevonen on taas hyvä, ja Janne Sorosen mukaan se oli tuntunut viimeistelyissä tosi hyvältä – itse asiassa paremmalta kuin ennen viime starttia”, Hautakoski raportoi.

”Meille sopii hyvin, että mennään kohti talvea ja kenkäpakkoa. Se nostaa meidän osakkeita, sillä Typhoon Face juoksee muutenkin kengät jalassa.”

Hevosesta oli tarkoitus tehdä kimppahevonen, mutta toistaiseksi siinä on vain kaksi osakasta: Hautakoski ja Oskari Kolehmainen.

”Ollaan koitettu tarjota suomalaisille mahdollisuutta lähteä kohtuuhintaiseen, pärjäävään starttihevoseen, mutta ei tunnu ketään kiinnostavan. Ostohalukkuutta on ollut vain koko hevosesta, mutta se ei ole tässä kohtaa vaihtoehto.”

Bergsåkerin ja Solvallan kesken jaettu T86-kierros starttaa keskiviikkona kello 21.30. Täysosumien kesken on jaossa 699 380 euron jackpot.

Toto-kupongille tästä linkistä

Veikkaus kaupallinen yhteistyö.
Veikkaus kaupallinen yhteistyö.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi