Elitkampen-voittaja Odd Herakles.
Elitkampen-voittaja Odd Herakles. Anu Leppänen

Toto75-jackpot Färjestad, Unionskampen: ”Luulen, että olemme keulassa jo eka kaarteessa”

Maaottelu Norja – Ruotsi käydään lauantaina Färjestadissa. Norjan Odd Herakles haastaa Ruotsin Månlykke A.M:n Unionskampenissa. Toto75-pelissä on jackpotia yli 2 miljoonaa euroa.

Kylmäverikuninkaat kohtasivat edellisen kerran juhannuksena Härmässä. Odd Paulsenin valmentama Odd Herakles sijoittui kakkoseksi ja Gunnar Melanderin Månlykke neljänneksi. Suomen ravikuningas Evartti oli ykkönen. ST:n ohjelmatiedoissa 25. kesäkuuta Odd Herakles on juossut FI-radalla ja Månlykke Hä-radalla. Vielä siis odotetaan aikaa, että edes Pohjoismaissa olisi yhtenevät ratalyhenteet.

Kaksikko otti mittaa toisistaan myös kevään Elitkampenissa. Odd Herakles voitti ja Månlykke oli kolmas. Stallone kiilasi kaksikon väliin. Odd Herakleella olisi 15 voiton putki ilman Härmän kakkosta. Månlykke on voittanut kolme viimeisintä kilpailuaan.

Unionskampenin rata-arvonta teki lähdöstä mielenkiintoisen. Odd Herakles sai eturivin uloimman lähtöradan ja Månlykke kymppipaikan. Öystein Tjomslandin Philip Ess ja Grisle Odin G.L. ovat hienossa vedossa ja voivat laittaa suosikkikaksikon ahtaalle 75-pelin kolmoskohteessa.

”Olen tutkinut lähtölistaa, ja omasta mielestäni näyttää siltä, että Odd Herakles on aikaisin keulassa”, ohjastaja Tom Erik Solberg kertoi ATG:llä.

”Odd Herakles ei keulassa halua tehdä isoa eroa muihin. Kun kilpakumppani tulee puolen mitan päähän, Odd Herakles alkaa vastata itse. Sen ohi on tosi vaikea tulla. Uskon, että pääsemme keulaan eka kaarteessa. Sen jälkeen varmaan Grisle Odin tulee kovaa rinnalle. Ellei nyt sitten Månlykke pääse läpi takarivistään. Grisle Odin jaksaa tehdä johtavan rinnalta vahvoja juoksuja. Lähdöstä tulee jännittävä. Jos Odd Herkales on parhaimmillaan, se pystyy lyömään Grisle Odinin ja Månlykken”, Solberg jatkoi”.

Mikkelin ja Jubileumspokalenin nelonen Mister Hercules kohtaa sopivan vastuksen kultadivisioonassa. Daniel Redénin valmennettava on suursuosikki kakkosradalta. Petri Salmelan Henry Flyer Sisu ja Sofia Adolfssonin Unico Broline ovat uusia kultadivisioonalaisia.

Onkel Investin Tara Hills kilpailee Klass II:ssa, joka ajetaan volttilähtönä. 75-pelin kakkoskohde on erittäin tasokas, voittoja näkyy runsaasti osallistujien tulosriveissä. Myös Timo Jutila on kisassa mukana.

Jo ennen 75-kohteita on hieno kylmäverilähtö. Pekka Lillbackan Wolt lähtee takamatkalta 2640 metrin voltissa. Tangen Töff, Lome Storm, Grislefaksen G.L. ja Buska Blyg ajavat Woltia takaa 40 metrin takamatkalta.

Onkel Investin hienosukuinen tamma Somethingroyal starttaa kakkoslähdössä juoksuradalta Björn Goopin ajamana. Melkko&Sorosen Go Peppergirl on takamatkalla.

Toto-kohteisiin tästä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi