Toto86 Bergsåker ja Solvalla, Haapakankaan tallin ässiin luotetaan
Mika Haapakankaan valmentama Tattoo Avenger voitti kesällä Kaustisella T75-lähdön.Kuva: Kirsi Kantokoski

Toto86 Bergsåker ja Solvalla, Haapakankaan tallin ässiin luotetaan

Mika Haapakankaan hienosti menestyneet Gogobet Sisu ja Tattoo Avenger lähtevät hyvin odotuksin keskiviikon 86-pelin seiskakohteeseen kotiradalla Bergsåkerissa.

Dwight Pieters ajaa 7 Gogobet Sisua ja Mats E Djuse 10 Tattoo Avengeria. 2640 metrin sopii molemmille. Viidesti tällä kaudella voittanut Gogobet Sisu jaksaa tehdä pitkän kirin. Tattoo Avengerin terävä spurtti on purrut tänä vuonna. Ruunalla on myös viisi voittoa.

”Gogobet Sisu juoksi viimeksi kaukana takana ja tuli viimeisen kierroksen tosi lujaa. Omistajan kellotuksen mukaan viimeiset 800m tultiin 09,5. Mutta 75-lähdöissä ei takaa ehditä. Nyt matka sopii paremmin. Lähtöön ei tarvitse ladata, ja lopussa hevonen kirii hyvin. Uskon, että saamme ensi vuodelle lisää starttinopeutta, kun voimme vielä keventää balanssia tai jopa ajaa ilman etukenkiä”, Haapakangas sanoi.

”Tattoo Avenger sai vähän huilata viime startin jälkeen. Se tuntuu tosi hyvältä treeneissä ja on mennyt kaksi ratahiittiä. Matka sopii myös Tattoolle. Takarivistä ei tarvitse ladata alussa. Mutta ongelma on se, että hevonen ei pidä siitä, kun hiekkaa lentää silmille. Tämä kirii lopussa kovaa. En osaa sanoa, kummalla hevosistani on paremmat mahdollisuudet. Olen yrittänyt kilpailuttaa niitä niin, etteivät ne kohtaisi keskenään. Molemmilla on hyvät mahdollisuudet kärkitaisteluun.”

"Jos saamme Tattoolla treenata talven hyvin, niin ensi vuonna voisimme tähdätä Suur-Hollolaan."

Alexi Palmin omistama 9 Sara K.M.E. juoksee 86-pelin avauskohteessa Bergsåkerissa valmentajansa Tomas Petterssonin ajamana.

Solvallan kohteissa nähdään myös suomalasia. 9 Yankee Blue on 86-kakkosessa. 1 Gala Journey, 2 Bellatrix Club, 5 Isabel B.R. ja 9 Bansky ovat tammalähdön suomalaiset kuutoskohteessa. Solvallan kierros päättyy 2640 metrin avoimeen ryhmään. 2 Milligan’s School ja 3 Missle Hill ovat suosikit. Melkon tallin 5 Tsunami Diamant haastaa kaksikon.

Toto86-kierros käynnistyy keskiviikkona kello 21.30.

Tästä toto-kupongille

Veikkaus kaupallinen yhteistyö.
Veikkaus kaupallinen yhteistyö.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi