Vagushermo vaikuttaa koko elimistöön, mutta myös vagushermoon voi vaikuttaa manuaalisesti elimistön kautta.  Fysioterapeutti Tuulia Luomala kuljettaa kättään hitaasti pitkin virtsarakkomeridiaanin kulkureittiä, joka on merkitty kuvaan valkoisella. Reitillä on akupisteitä, jotka rentouttavat koko hevosta, kaulan, selän ja pakaroiden alueelta. Hevosta voi myös rapsuttaa kohdista, joissa käden alla tuntuu jännitettä. Erityisesti yläniskan alue rauhoittaa hermostoa.
Vagushermo vaikuttaa koko elimistöön, mutta myös vagushermoon voi vaikuttaa manuaalisesti elimistön kautta. Fysioterapeutti Tuulia Luomala kuljettaa kättään hitaasti pitkin virtsarakkomeridiaanin kulkureittiä, joka on merkitty kuvaan valkoisella. Reitillä on akupisteitä, jotka rentouttavat koko hevosta, kaulan, selän ja pakaroiden alueelta. Hevosta voi myös rapsuttaa kohdista, joissa käden alla tuntuu jännitettä. Erityisesti yläniskan alue rauhoittaa hermostoa. Kuva: Leena Alerini

Kymmenennestä aivohermosta kannattaa pitää huolta niin ihmisen kuin hevosenkin kohdalla

Vagushermosta, kymmenennestä aivohermosta, puhutaan. Ja kannattaa puhuakin.  Se on elimistön rauhoittaja ja terveyden tukipilari. Jos se ei voi hyvin, ei elimistökään voi hyvin.
Loading content, please wait...

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi