Veera Salminen ja Turfhorst Royal Rose.
Veera Salminen ja Turfhorst Royal Rose.Kuva: Miia Lahtinen

13-vuotiaalla Veera Salmisella hyvä Tanskan reissu

Lauantaina voitto oli hiuskarvan päässä.
Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale.
Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale.Kuva: Miia Lahtinen

Veera Salminen ja hänen äitinsä istuvat sunnuntaina alkuillasta hevosautossa matkalla Tanskasta Etelä-Ruotsiin, jossa he yöpyvät ja jatkavat maanantaiaamuna Turun iltalauttaan Tukhomassa. Takana on Baltic Cupin finaaliviikonloppu, jonka aikana Salminen hyppäsi hyvällä menestyksellä uransa isoimpia luokkia.

Salmisella oli mukanaan sekä poneja, että hevonen, joten hän osallistui luokkiin sekä lapsi- että poniratsastajana.

Varsinkin lauantai-ilta oli hyvä. Hän oli ponikokoisella BWP:llään Nero van Buxcstalella 125-luokassa toinen, ja hävisi voiton 39 lähtijän luokassa Norjan Mikkel Nielsenille vaan muutamalla sadasosalla.

"Se oli meidän uran toinen yhteinen 125. 120-ratoja olen mennyt vaikka kuinka paljon, eikä se ero nyt niin hirveen suuri niiden välillä ole", Salminen tuumaili. "Sen menetetyn ajan olisi saanut varmaan kääntämällä jossain kohtaa tyyliin metrin tiukemman kaarroksen", hän jatkoi. Ja se mikä oli jännä, niin mulla ei ollut verkan jälkeen mitenkään mikään maailman paras fiilis, mutta se onneksi unohtui radalla heti. Nerohan on tosi kokenut, se on mennyt elämässään aikaisemmalla ratsastajalla vaikka mitä esteitä."

Fiilikset ovat fiiliksiä, niistä ei kannata aina niin välittää, vai mitä?

"Joo, ei varmaan. Joskus se fiilis on ollut kyllä oikeakin, olen sitten esimerkiksi tippunut radalla tai jotain", Salminen vastaa.

Sunnuntaina hän oli pikkuponi Turfhorst Royal Rosella kuudes 120 cm GP-luokassa ja Nerolla sijalla 9. yhdellä pudotuksella 130-GP:ssä. Pari sijaa ylemmäs, sijalle 7. tässä luokassa kiilasi Suomen ponimaajoukkueen uusin nimi, ruotsalainen Rachel Törnblom.

Maajoukkuevalmentaja Marina Ehrnrooth on myös Salmisen oma valmentaja.

13-vuotiaalla Salmisella on nyt kuukauden verran ollut myös hevonen, Pure Joy, johon hän ponien jälkeen lapsiratsastajan ominaisuudessa totuttelee. "Se kuuma ja energinen - eri lailla ratsastettava ja siihen on vielä tottumista. Poni vaatii 120-125 -esteillä jo hyvän rytmin, hevoselle ne ovat pieniä esteitä."

Joulukuussa kisoja ei ole näköpiirissä. Tammikuussa tulee iso muutos, kun seiskaluokkalainen Salminen lähtee treenaamaan Hollantiin kevätkaudeksi. "Teen koulujutut etänä."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi