Linda Lampinen ja La Esperanza.
Linda Lampinen ja La Esperanza.Kuva: Miia Lahtinen

14-vuotias matkaratsastaja Linda Lampinen menettää SM-hopeansa kofeiinilöydöksen takia

La Esperanza –hevosesta löydetty kofeiini on tutkitusti peräisin rehusta, jossa kofeiinia ei pitäisi olla. Rehuyhtiö on myöntänyt virheen.

Koska huolimattomuutta ja tuottamuksellisuutta ei ole havaittu, Lampinen ei saa tapahtuneen takia rangaistusta. Hän kuitenkin joutuu luopumaan ensimmäisestä SM-mitalistaan, joka tuli heti senioreiden sarjasta. Päätöksen mukaan tilanteessa, jossa hevosesta löytyy valvottavaa lääkeainetta, on tulos mitätöitävä, jotta turvataan tasapuolisen kilpailun toteutumisen varmistuminen. Nyt ei pystytty todistamaan, että kofeiinilla ei ollut mitään vaikutusta kilpailun tulokseen.

Lampiset teettivät rehuista testit omakustanteisesti, ja yksi tallin hevosille annetuista rehuista sisälsi merkittäviä määriä kofeiinia. Ainakaan tässä vaiheessa he eivät halua kertoa rehun nimeä tai sen tuotantomaata.

”Emme ota vielä tähän kantaa”, Linda Lampisen äiti Tanja sanoo.

Tieto kurinpitolautakunnan päätöksestä tuli tällä viikolla. Lampinen on hyvin pettynyt.

”Kyllähän se harmittaa aika paljon, mutta ei tälle mitään voi”, hän sanoo. ”Tavallaan tiesin, että mitalin menettäminen on mahdollista, mutta ei sitä halunnut ajatella, että siitä joutuisi luopumaan.”

”Sellaistahan elämä välillä on, että joutuu maksamaan toisten tekemistä virheistä”, äiti huokaa.

La Esperanza –hevosen kanssa katsotaan kuitenkin eteenpäin. Nyt tamma on lepokaudella, ja ensi vuonna suunnitelmissa ovat kansainväliset kilpailut, jos niitä päästään koronan puolesta ratsastamaan.

”Kyllä mä tavallaan ajattelen, että ratsastin sen hopean, eikä se aine siinä vaikuttanut”, Linda Lampinen sanoo.

”Ja mun hevonen söi samoja rehuja, ja oli kuudes. Kyseessä oli myös alhainen pitoisuus”, Tanja Lampinen lohduttaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi