Kuvakaappaus poistetulta tililtä.
Kuvakaappaus poistetulta tililtä.

15-vuotias poniratsastaja joutui rankan nettikiusaamisen kohteeksi

Nettikiusaaja perusti perjantai-iltana useita Tiktok-tilejä, joiden kautta hän haukkui kouluratsastukseen maajoukkuerinkiin kuuluvaa Veera Kangasjärveä. Veeran äiti kertoo, että hyökkäys loppui vasta nettipoliisin yhteydenottoon.

veera sahaa ihan selvästi.Sattuu katsoa

tää on selvää sahaamista ja tää raatelee hevosen kannuksilla tää ei oo ok

vitun hu0r4 lopeta sahaaminen

15-vuotias Veera Kangasjärvi huomasi perjantai-iltana kauhukseen, että Tiktokiin oli avattu veeran.hatepage-niminen tili. Sille oli poimittu pätkiä Kangasjärven itsejulkaisemilta videoilta ja kommentoitu ratsastajan jalan ja käden käyttöä. Videot levisivät nopeasti, ja äidin mukaan katselukertoja yhden illan aikana tuli 52 000.

Monet ihmiset ilmiantoivat tilin, mutta sen jälkeen kiusaaja perusti aina uuden. Niitä ehti tulla kolme tai neljä. Kun Kangasjärvi yritti vastata omalla sometilillään, hänen vastauksiaan nostettiin vihasivuille, ja niitä kommentoitiin negatiivisessa valossa. Moni puolusti Kangasjärveä, mutta moni myös lähti mukaan haukkumiseen.

Sunnuntaiaamuna äiti otti messengerin kautta yhteyttä Hämeen poliisilaitoksen somepoliisiin, joka vastasi heti. Poliisi otti tilit seurantaan ja yritti ottaa yhteyttä käyttäjiin. Tilit hävisivät äkkiä.

Myös Veeran oma Tiktok-tili poistui, nähtävästi siitä oli tehty ilmoitus, että se sisältää epäsopivaa sisältöä.

Äiti on tapahtuneesta kauhuissaan ja surullinen.

”Poliisi kertoi, että tällaista esiintyy todella paljon, ja se koskettaa moni nuoria. On järkyttävää, kuinka nopeasti katsojakerrat nousivat kymmeniintuhansiin”, hän sanoo.

Hän kertoo, että hänen maalla asuville tyttärilleen videoiden tekeminen ja esille laittaminen ovat olleet yksi osa harrastusta. Nyt tuntuu siltä, että mitään videoita ei voi enää julkaista.

Veera Kangasjärvi kertoo ratsastaneensa melko tavoitteellisesti 8-vuotiaasta asti omalla ponilla, ja nyt hän on toista kautta maajoukkuerenkaassa. Instagramissa hän on ollut pitkään, mutta Tiktokissa vasta muutaman kuukauden. Seuraajia siellä oli noin tuhat, mutta viikonloppuna ennen tilin häviämistä määrä ehti nousta 1500:aan.

Veera kertoo, että ennen tätä viikonloppua hän ei ole kohdannut netissä tai harrastuksensa suhteen muutenkaan minkäänlaista kiusaamista.

”Kun näin perjantaina ensimmäisen videon, ajattelin, että se oli vitsi. Sitten niitä tuli lisää, ja ajattelin, että se ei haittaa. Mutta sitten aika moni alkoi kirjoittaa samaa, että sahaan ja poniparka”, hän kertoo.

Nyt Kangasjärvi toivoo, että kiusaaja on jättänyt hänet lopullisesti rauhaan.

Ja toivoo hän myös sitä, että hänet valitaan ratsastamaan Ypäjän kansainvälisiin kilpailuihin maaliskuun lopulla.

”Mutta kyllä tämä varmaan vaikuttaa minuun. En tiedä, uskallanko enää julkaista videota, missä mun kädet heiluu”, hän huokaa.     

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi