Antonia Virtanen ja Alma Lotta R aloittivat Ypäjän PM-kilpailut loistavasti, mutta lopulta kisat päättyivät ikäviin tunnelmiin, kun ratsukko hylättiin.
Antonia Virtanen ja Alma Lotta R aloittivat Ypäjän PM-kilpailut loistavasti, mutta lopulta kisat päättyivät ikäviin tunnelmiin, kun ratsukko hylättiin.Kuva: Hanna Heinonen

Antonia Virtanen aikoo olla tulevalla kaudella "fit for fight", vaikka EM-hevonen Alma Lotta R vaihtoikin omistajaa

Junioreista nuoriin ratsastajiin siirtyvä esteratsastaja luopui arvokilpailuhevosestaan, mutta tähtäin on edelleen korkealla.

Paraislainen esteratsastaja Antonia Virtanen on viettänyt viimeiset vuodet Saksassa Jan Schultzin tarkan silmän alla. Nyt hän on asettunut hetkeksi Suomeen, sillä etälukio päättyi ja ylioppilaskirjoitukset odottavat.

Kunhan ne ovat ohi, hän suuntaa takaisin Keski-Eurooppaan, koska siellä tapahtuu. Hän toteaa, että ensi kaudella on tarkoitus olla fit for fight, kunnossa taistelemaan.

Viime kaudella Virtanen osallistui niin EM- kuin PM-kilpailuihinkin, ja arvokilpailut ovatkin paikkoja, jonne nuori haluaa uudelleen.

Hevospuolella sen sijaan on tapahtunut muutoksia. Menneen kauden ykköshevosena toiminut Alma Lotta R on vaihtanut omistajaa.

"Se oli vaikea päätös. Ei vaan sovittu yhteen kauhean hyvin, eikä sille voi aina mitään, vaikka siitä tykkäsinkin. Se pääsi kuitenkin kivaan kotiin siitoskäyttöön."

Virtaselta löytyy kotitallistaan kuitenkin muita hevosia, joilla on kyky hypätä isoja luokkia, ja niiden kanssa hän jatkaa unelmiensa tavoittelemista.

Helppoa se ei ole, sen Virtanen tietää. Etenkään eläinten kanssa, sillä niiden kanssa sattuu ja tapahtuu. Esimerkiksi pitkään poissa radoilta ollut ykköstamman Etaquinen tilanne on vielä auki. "Toivottavasti se saadaan vielä takaisin."

Keskiviikkona 22.12. ilmestyvässä Hevosurheilussa Antonia Virtanen kertoo siitä, millaista on, kun asiat eivät mene suunnitellusti. Hän myös paljastaa, mitä valmentajalla oli mielessään, kun hän laittoi suojattinsa ostamaan hieman laiskemman hevosen.

Nuori ratsastaja toteaa, että hän oppi Saksassa käytännössä kaiken uudestaan, sillä ammattilaiseen systeemiin sisälle pääseminen muuttaa koko harrastuksen laatua. ”Opin sen, miten hevoset hoidetaan ammattimaisesti ja miten ratsastukset tehdään suunnitelmallisesti.”

Eikä se hevosautonkaan siivoaminen ole ilmeisesti helppoa tehdä oikein.

Tilaa Hevosurheilu täältä. Ensi vuonna joka lehdessä 12 sivua ratsastusta ja sen lisäksi hoitojuttuja ja kaikki tärkeät hevosalan uutiset.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi