Ärsyyntynyt Noora Forstén Oslossa: "Menin vikalle esteelle kuin 120-luokassa"
Noora Forstén aloitti maailmancupin kauden pätevällä suorituksella.Kuva: Outi Räisänen

Ärsyyntynyt Noora Forstén Oslossa: "Menin vikalle esteelle kuin 120-luokassa"

Noora Forstén teki tänään tyylillä paluun isoille esteille. Aineksia oli parempaankin sijoitukseen.

Mutta jätetään urheilujournalistiset jossittelut sikseen. Saldo oli 8 virhepistettä.  Lähteä 12 vuoden tauon ja kahden lapsen jälkeen melkoisen kylmiltään kisailemaan maailman kovimpia nimiä vastaan hallikauden ykköskisasarjassa oli lähes leap of faith, mutta vaikeuksissa ratsukko oli vain viimeisellä okserilla, jos silläkään. Italialaisen ratamestarin erikoisuudet, hankalasti mitoitetut ähestymiset isoillekin oksereille, suomalaisratsukko selvitti puhtaasti.

"Ärsyttää niin älyttömästi oma surkea ratsastus. Kun ratsastaa päin helvettiä, sitä saa mitä tilaa", Forstén kommentoi suoritusta tuoreeltaan itse. Ensimmäinen pudotus takajaloilla puomia hipaisten kolmoissarjan C-osalla aiheutti Forsténille särön keskittymiseen ja maailmancupin tason ahdas hallirata ei salli minkäänlaisia säröjä. "Jäin hetkeksi miettimään että mitä tapahtui, eikä tuolla radalla ollut aikaa sellaiseen."

Viimeiselle esteelle, isolle okserille, oli pitkähkö laukkapätkä. Forstén päätti ratsastaa välin seitsemällä askeleella, mutta liian löysin rantein, jolloin sai viimeiselle esteelle huonomman lähestymisen.

"Siinä tuli huono lähestyminen jo tokavikalle, jossa ajauduin liian ulos ja sitä vikaa estettähän mä lähestyin kuin olisin ollut 120-luokassa", hän manasi. "Sen asemesta, että olisin tullut kunnon tuntumalla perille, mä ajattelin jotenkin, että tämä meni nyt tässä..."

Tamma ConCaya näytti mahtavan laatunsa.

"Joo, se oli ihan älyttömän hyvä kyllä."

Forsténin tilityksestä huolimatta ratsukosta henki luottamus ja rauhallisuus. ConCaya hyppäsi rauhallisesti ja varovaisesti, vaikka katsojan silmään näyttikin, kuin se olisi hieman yllättynyt ensimmäisen esteen koosta. Jos yllättyikin, se ei kuitenkaan tahtia haitannut.

Forstén sanoi jo aiemmin haluavansa jatkaa world cup -kautta Veronassa, mutta jatkoa ei ole lyöty vielä lukkoon.

"Täytyy puhua tosta radasta Christianin (Kukuk) kanssa. En viitsi häiritä sitä ennen sen omaa suoritusta."

Ensimmäisen osakilpailun voitti world cupin ensikertalainen, Hollannin Kevin Jochems hevosella Turbo Z.

Voitto auttoi Jochemsia lähitulevaisuuden suunnittelussa. Koska Hollannilla on vain yksi maailmancup-paikka,  ja hyviä hollantilaisia paljon, Jochems totesi, että on ollut vaikea saada kutsuja kisoihin.

Tulokset päivittyvät tänne

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi