Aurinko paistoi tänään Maiju Mallatille
E-Beliss loisti tänään Sunshine Tourilla. Leena Alérini

Aurinko paistoi tänään Maiju Mallatille

Luokkia voi kuvailla mammuttiluokiksi, joten 7. sija Vejer de la Fronteran 145-luokassa E Belissillä ja 11. sija 150-luokassa Quazar L:llä on yhtä kuin onnistuminen. Eikä yhtään huonommin mennyt Illin sisaruksillakaan.

Maiju Mallatilla oli nappipäivä tänään sunnuntaina Sunshine Tourilla Espanjan Vejer de la Fronterassa.

"No joo, kyllähän meillä aika kivasti meni!" hän totesi tuoreeltaan itsekin.

Ison kierroksen 145-luokassa hän oli E Belissillä (Baloubet du Rouet - Coronado) sijalla 7. 84 ratsukon mammuttiluokan voitti Espanjan Edouado Alvarez Aznar hevosella Engerupgaards Cezanne. Nollaratoja oli peräti 36.

Mallat teki hallitun virheettömän ja nopean suorituksen, ja oli maalissa reilut neljä sekuntia myöhemmin.

Menestys ei jäänyt tähän ison kierroksen 145-luokkaan, vaan medium tourilla jatkettiin. FWB-ruuna Quazar L (Quaprice Z - Clinton I) sai osallistua 64 ratsukon 150-luokkaan, jonka selvitti estevirheittä, mutta kolmella aikavirheellä ja oli sijalla 11. "Se meni kyllä yllättävän hyvin! Se oli vaikea rata, vaikka olikin isolla kentällä. Siinä oli teknisesti kyllä tekemistä. Ennen kolmoissarjaa yritin säästää aikaa trippelille, mutta siitä ei sitten tullut ihan optimaali lähestyminen, vaan jouduin vähän heittäytymään. Sen jälkeen oli vaikea rakentaa kolmoissarjalle, mutta hienosti ja puhtaasti hevonen silti veti sen kolmoisssarjankin. Kymppi oli muuri, jossa oli tuulessa huojuvat puskajohteet, siihen jouduin ottamaan vähän aikaa, että sain hevosen varmasti suoraksi. Se ei pelkää, eikä mitään, mutta voi tuollaisessa tilanteessa mahdollisesti vetää sivuun. Siinä tuli ne yliaikapisteet, vaikka viimeisen välin lensin. Uusi sääntö on, että jokaisesta sekuntista tulee aikavirhe."

Kumpikin luokka oli täynnä huippuratsastajia Steve Guerdat'sta Penelope Leprevostiin. Koko esteratsastava Eurooppa näyttää olevan tällä hetkellä aurinkorannikolla.

Mallat on Andalusiassa vielä yhden viikon. Ensi viikon kisaluokkia hän ei ole vielä päättänyt. "En tiedä vielä, täytyy miettiä."

Myös Illit ovat tehtailleet tuloksia Vejer de la Fronterassa. Jone Illi, 14, on ollut kärkipäässä 130-tasolla ja voitti lauantaina 130-luokan Dolandalla. Pikkusisko Sanin vuoro voittaa, siis tuplavoittaa, oli sunnuntaina 110-luokassa hevosillaan Manouscha ja Naya vant Steenputje.

Katso Mallatin ja Illien radat tuloslinkeistä.

Korjattu ingressistä kirjoitusvirhe, ja muutettu lausetta, jossa Jone Illiä kutsuttiin lapsiratsastajaksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi