Ludger Beerbaum on barrausepäilyjen ytimessä.
Ludger Beerbaum on barrausepäilyjen ytimessä. Leena Alérini

Beerbaumin tallilla barrausepäily

Noora Forstén: "En ole nähnyt käytettävän mitään kiellettyjä metodeja niiden kolmen vuoden aikana, jona olen valmentautunut Riesenbeckissä"

Saksalainen RTL Extra on julkaissut videoita, joissa nelinkertaisen olympiakultamitalistin, isoa hevosurheilukeskusta pyörittävän Saksan esteratsastuksen keskushahmon Ludger Beerbaumin ratsastamia hevosia barrataan esteellä eli sen hypätessä ulkokentällä estettä. Esteen johteen takana piilossa oleva henkilö kopauttaa hevosta pitkällä kepillä hypyn aikana alhaalta päin etujaloille. Video on kuvattu melko kaukaa, mutta RTL Extra vakuuttaa ratsastajan olevan Beerbaum.

Barraamisen tarkoituksena on saada hevonen nostamaan huolellisemmin etujalkojaan. Kuvattu toiminta on luonnollisesti kiellettyä ratsastuksessa.

Video on kuvattu salaa muutaman kymmenen metrin päästä ja asialla on RTL:n toimittaja, joka oli Beerbaumin tallilla työntekijänä. Aineistoa oli hankittu kaikkiaan kahden vuoden ajan.

Videolla näytetään kuinka ratsastaja ja barraaja session päätteeksi taluttavat hevosen pois kentältä ja kantavat leveähköt johteet ja barrauskepin pois. Myöhemmin videolla kuvataan säilytystelineessä olevaa punaista puomia, jonka päällä näyttäisi olevan nystyröitä.

Noora Forstén ei ole kolmen vuoden aikana valmentautuessaan Beerbaumin tallilla Riesenbeckissä nähnyt kiellettyjä metodeja.

"Klipissä esitettyjä piikkipuomeja en ole nähnyt koskaan täällä yhdelläkään ratsastuskentällä enkä muitakaan kiellettyjä metodeja", hän kommentoi myöhään tiistai-iltana. Saksalaisella TV-kanavalla esitettävää ohjelmaa hän ei ollut vielä nähnyt, eikä näin ollen kommentoi sitä toistaiseksi.

Beerbaum puolestaan ei ole kommentoinut RTL:n väitteitä eikä vastannut sen toimittajien selvityspyyntöihin.

Tätä artikkelia päivitetään.

Saksankielinen artikkeli ja video täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi