Jessica von Bredow-Werndl ei päästänyt ketään ohitseen.
Jessica von Bredow-Werndl ei päästänyt ketään ohitseen.Kuva: FEI

Bredow-Werndl piti ykkössijan, Saksa hyvistä asemista joukkuekisaan

Nyt on Tokion olympialaisten kouluratsastuksessa karsinnat karsittu ja osallistujat selvillä tiistain joukkuekisaan ja keskiviikon kür-finaaliin. 

Tuloslistalla ei ole suuria yllätyksiä.

Neljä ratsukkoa, kaksi saksalaista, yksi britti ja yksi tanskalainen,  on kahden päivän aikana ylittänyt grand prix'ssä 80 prosentin rajan, kaksi molempina päivinä: Jessica von Bredow-Werndl 84 % ja Cathrine Dufour 81,05% lauantaina ja  Isabell Werth 82,5%, ja Charlotte Dujardin 80,9% sunnuntaina.

Saksa porskuttaa kärjessä. Sekä paras henkilökohtainen että paras joukkueiden tulos on grand prix'n jälkeen Saksalla, kuten ennustettiinkin. Ainoana yllätyksenä, jos sellainen nyt väkisin halutaan, on ehkä, että Werth joutui Bella Rosella taipumaan maannaisensa von Bredow-Werndlin taakse kakkoseksi. Jatko näyttää, missä mennään.

Werthin suoritus oli korrekti ja laadukas, mutta ei ylivoimainen. Siinä missä ratsukko sai piaffi-passage -siirtymisistä jopa kymppejä, esimerkiksi laukanvaihtosarjat hävisivät monelle muulle osallistujalle. On mahdollista, että päivän viimeisenä startannut kokenut arvokisaratsastaja säästeli saksalaisten ylivoimatilanteessa hevostaan tuleville päiville, sillä ensimmäinen mitali jaetaan vasta tiistain joukkuekisassa, grand prix specialissa.

Britti Charlotte Dujardinin, saksalaisten ykköshaastajan,  Gio on kimmoisa, pieni ja lihaksikas hevonen, joka teki ratsastajansa kanssa täydellisessä harmoniassa kellontarkkaa työtä. Hevonen jätti vaikutelman, että reservissä on vielä mistä ammentaa. Ratsastaja näytti menneen yhdessä hevosensa satulassa istuen radalta suoraan kylmään suihkuun.

Saksan kolmas ratsastaja Dorothee Schneider otti 78,8 prosenttia. Showtime on ryhdikäs ja korrekti hevonen, joka teki vaaditut asiat joustavasti ja tarkasti,  yhtä rikkoa lukuunottamatta piruetissa.

Uusi systeemi, jonka mukaan kuuden karsintaryhmän kaksi parasta pääsevät jatkoon on hieman keinotekoinen ja outo ja voisi hyvin aiheuttaa sen, että osa jatkoon menijöistä omaa huonommat prosentit kuin osa rannalle jääneistä, sillä karsintaryhmät ovat melko epätasaisia. Jossakin ryhmässä kakkossijalle pääsi 73,3 prosentilla ja jossakin toisessa samalle sijalle vaadittiin 80,9 prosenttia.

Ainakaan tällä kertaa "oikeusmurhia" ei kuitenkaan tapahtunut, kun tilannetta korjattiin ottamalla noiden kahden ulkopuolelta mukaan vielä kuusi parasta kaikista ryhmistä. Matalimmat prosentit, joilla pääsee jatkoon ovat  Espanjan Beatriz Ferrer-Salatin 72,09. Kanadan Brittany Fraser-Beaulieu oli 71,677 prosentillaan ensimmäinen jatkosta karsiutunut.

12 karsintaryhmien parasta ovat:

Charlotte Fry Everdale GBR

Therese Nilshagen Dante Weltino SWE

Cathrine Dufour Bohemian DEN:

Edward Gal Total Us NED

Jessica Werndl -Bredow Dalera GER

Sabine Schut-Kery Sanceo USA

Carine Cassoe-Kruth Heiline's Danciera DEN

Adrienne Lyle Salvino USA

Dorothee Schneider Showtime GER

Juliette Ramel Buriel SWE

Isabell Werth Bella Rose GER

Charlotte Dujardin Gio GBR.

Kuusi parasta karsintaryhmien ulkopuolelta:

Hans-Peter Minderhoud NED

Nanna Skogborg DEN

Carl Hester GBR

Steffen Peters USA

Rodrigo Torres POR

Beatriz Ferrer-Salat ESP.

Joukkuekilpailuun osallistuvat Saksa, Iso-Britannia, Tanska, USA, Hollanti, Ruotsi, Portugali ja Espanja.

Tulokset täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi