Breeders-voittaja Liida Lehtosen alle – ensimmäinen startti heti ulkomailla?
Susanna Rautanen ja Backwoods Diamond Kiss voittivat Breedersin kesällä.Kuva: Hanna Heinonen

Breeders-voittaja Liida Lehtosen alle – ensimmäinen startti heti ulkomailla?

Esteratsastuksen Breeders Prizen kesällä voittanut Backwoods Diamond Kiss vaihtoi omistajaa.

Esteratsastuksen Breeders Prize -kilpailun elokuussa Susanna Rautasen ratsastamana voittanut FWB-tamma Backwoods Diamond Kiss (Diarado – Corum) on vaihtanut omistajaa Maria Salmiselta nuorten SM-hopeamitalisti Liida Lehtoselle.

”Eilen siirtyi minulle oman tallin sisällä”, Lehtonen kertoo tiistaina.

Hevonen on asunut Lehtosen Stable Usvalaaksossa vajaa pari vuotta ja ratsastaja on seurannut sen edesottamuksia läheltä. Tammikuussa Lehtonen kiipesi kuukaudeksi hevosen selkään, ja tunne oli hyvä.

”Se on kiva ratsastaa, mutta aika kuuma ja omalaatuinen. Se on hevostyyppi, mikä sopii minulle.”

Hevonen tuli myyntiin, ja sillä kävi useita kokeilijoitakin, mutta ehkä omalaatuisuutensa takia se ei mennyt heti kaupaksi. Lehtonen itse kertoi pohtineensa, onko 160-säkäinen tamma hänelle liian pieni.

”Hyppäsin sillä meidän hallissa pari kertaa ja olen sitä ratsastellut tuossa. Sitten päädyttiin tekemään vet check, ja lopulta päästiin hinnasta sopuun.”

Ratsukon piti testata säätöjä estekilpailussa Ypäjällä, mutta kuljetusongelmien takia startti jäi tekemättä.

Ostohintaa Lehtonen ei kerro, mutta toteaa summan olleen sellainen, että tavallinen harrastaja pystyi sen repimään lompakosta.

Lehtonen toteaa, ettei usko, että hevonen on hänellä loppu-uraansa, ja hän sanookin, että hevonen olisi ideaali rohkealle juniorille tai lapsiratsastajalle aina arvokilpailuihin asti.

Liida Lehtonen oman tallin Stable Usvalaakson ovella.
Liida Lehtonen oman tallin Stable Usvalaakson ovella.Kuva: Miia Lahtinen

"Cedrick on ainoa hevonen, joka on ja pysyy meidän pihassa loppuun saakka. Se on niin erityinen."

Parhaillaan Lehtonen valmistautuu lähtemään ulkomaille ykköshevosensa Cedrickin kanssa. Suunnitelmissa on ottaa myös Backwoods Diamond Kiss, eli Omppu, mukaan, jos hevosen passiasia saadaan kuntoon.

”Ensimmäisen Puolan kilpailun ilmoittautuminen loppuu tällä viikolla, ja olen yrittänyt soitella srl:ään, mutta kukaan ei ole vastannut. Tulee vähän kiire.”

Jos fei-passin hankkiminen onnistuu ajoissa, alkaa Lehtosen ja Ompun yhteinen kilpailutaival suoraan ulkomailta.

Puolassa Lehtosen aikeissa on hypätä kahta tähteä Cedrickillä, mutta siellä olisi luokkia myös nuorille ja yhden tähden tasolla.

Puolasta hän aikoo reissata Belgiaan, jonka jälkeen on edessä vielä Krakovan kolmen tähden kilpailut helmikuun lopussa ennen paluuta Suomeen.

”Cedrick on hyvässä kunnossa. En ole sillä hypännyt Ypäjän kisan jälkeen, mutta Maiju (Mallat) tulee loppiaisena tänne valmentamaan, niin saadaan säädöt kuntoon ennen matkaa.”

Susanna Rautanen ja Backwoods Diamond Kiss voittivat Breedersin kesällä.
Breeders: Rautanen ja Backwoods Diamond Kiss ottivat shekin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi