Jennie Larsson ja Zircoon Spring Flower voittivat Tallinnassa.
Jennie Larsson ja Zircoon Spring Flower voittivat Tallinnassa.Kuva: Celin Lannusalu

Denzel paras suomalainen kouluratsu Tallinnassa

19-vuotissyntymäpäiväänsä joulukuussa viettävä ruuna Denzel teki GP-kürissa prosentit 71,950 Keski-Euroopan liigan maailmancupin osakilpailussa Tallinnassa lauantaina.

Sillä sijoittui kilpailussa neljänneksi. Maria Pyykönen Fürst Wild S:llä oli viides prosentein 68,775. Toisella hevosellaan  Sir Fashionilla von Wendt oli seitsemäs prosentein 65.635. Voitto meni Ruotsiin Jennie Larssonille ja Zircoon Spring Flowerille (75.045 %).

"Denzel meni hyvin", von Wendt sanoi tyytyväisenä.

Perjantaina ratsastettiin lyhyt GP, ja siinä ruuna oli myös neljäs, mutta hieman kummissaan, että mitä reittejä nyt mennään.

"Mutta olin mä sitä kotona ratsastanut läpi. Kiltisti se meni", von Wendt kertoo.

Kaikkein hienointa oli yhdeksikkö, jonka C-tuomari laittoi von Wendtille ja Denzelille.

"Mun ensimmäinen kansainvälinen ysi GP:ssä. Ja vieä alkutervehdyksestä!" von Wendt iloitsee.

Sir Fashionin kanssa taas oli vaikeaa. Torstain treenessä se oli villi, mutta perjantaina ja lauantaina se jännitti paljon, jäätyi, jäi pohkeen taakse ja teki sitten virheitä. Erityisesti piaffit olivat hankalia, mutta virheitä tuli muuallakin.

"Ei ollut ihan helppoa. Se ei ole ollut tällaisilla areenoilla, ja sille täytyy antaa mahdollisuus totutella. Perjantaina se oli sairaan hyvä verkassa, mutta sitten hyytyi, kun tuli sisään areenalle, enkä saanut sitä menemään mihinkään. Lauantaina oli samaa, mutta ei yhtä paljoa", ratsastaja summasi.

"Mutta kiva kisa, ihanaa, että he järjestivät tämän", von Wendt painottaa.

Maria Pyykönen oli todella tyytyväinen Fürst Wild S:ään, joka vasta aloitti tänä vuonna GP-tasolla.

"Ihan sairaan hyvä viikonloppu! Tämä oli sen kansainvälinen debyytti hallikilpailussa, eikä koskaan voi tietää, mitä hevoset sanovat erilaisesta, isosta areenasta", Pyykönen sanoo.

Fürst Wild S ei ole missään tapauksessa helppo ja yksinkertainen, mutta se toimi kuin toimikin hyvin Tallinnassa.

"Perjantaina se oli tosi rento, kuin olisi kotimaneesissa mennyt. Sai pohkeellakin ratsastaa. Lauantaina se oli tulta ja tappuraa. Mutta olen supertyytväinen siihen, mitä se suoritti, ja saihan se kaksi  sijoitustakin", Pyykönen sanoo.

Hän uskoo, että lauantain jännitys oli peräisin perjantain palkintojenjaosta, jossa kuultiin kovat aplodit, areena oli hämärä, spottivalot vaelsivat ja hevoset riekkuivat.

"Se oli jo aika paljonkin vaarallista. Ja hevoselle oli epäloogista, että seuraavana päivänä samalla areenalla olisi pitänyt olla ihan rentona", Pyykönen huomauttaa.

Hän kertoo, että tuomarit toivoivat hänen ohjelmiinsa enemmän rentoutta ja rauhallisempaa tahtia, mutta pitivät Fürst Wild S:n energiasta, kokoamistakyvystä, piaffeista ja passageista.

"Ja joku kehui ratsastustakin, se oli kiva", Pyykönen hymyilee. "Lupaavia kommentteja."

Lyhyen GP:n tulokset täällä ja lauantain kürin täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi