Elmo Jankari loukkaantui
Elmo Jankari.Kuva: Leena Alérini

Elmo Jankari loukkaantui

Olympiaratsastaja Elmo Jankari on joutunut sairaslomalle murtuneen polven takia.

Kenttäratsastaja Elmo Jankari on murtanut jalkansa ratsastustilanteessa viime viikon torstaina. Jalka on operoitu tämän viikon maanantaina Saksassa.

Jankari kertoo, että hän oli hyppäämässä 6-vuotiaalla hevosella rataesteitä auringonpaisteessa aamulla ennen yhdeksää. Ilman mitään ulkopuolista syytä hevonen tekikin odotettua isomman hypyn, ja kun Jankari palasi takaisin jalustimille, polvi vääntyi sisäänpäin ja murtui.

"Tyhmä ja simppeli tilanne, jossa ei ollut mitään dramaattista", hän kuvaa.

Kipu jalassa oli kuitenkin heti valtava.

Jankari kertoo, että lääkärin mukaan polvi on 3 kuukauden päästä kokonaan luutunut.

"Mutta pitäähän sitä jo vähän aiemmin rasittaa, ja aika pian voi ratsastaa vähän ilman jalustimia", Jankari suunnittelee.

Onnea onnettomuudessa oli sen verran, että polven eturistiside ei mennyt poikki, vaan irtosi vain sääriluun päästä osa luuta mukanaan.

"Ja jos vuoden loukkaantumiselle saa valita, niin tämä on oikea vuosi, kun en tähtää mihinkään mestaruuskilpailuihin", Jankari sanoo.

"Tehdessä sattuu, ja olen päässyt aika pienellä. Vuonna 2014 solisluu meni kolmeen osaan, mutta muuten en ole loukkaantunut."

Siltakorpi-Jankarin tallilla loukkaantuminen laittaa työlistat uusiksi, että kaikki hevoset saadaan treeniin. Lisäksi Jankarin loukkaantuminen vaikuttaa kotona, sillä perheellä on kaksi pientä lasta, joita pitää vielä vahtia koko ajan.

"Se on tässä suurin haaste. Kolmivuotiaan perässä on vaikea mennä kahden kepin kanssa ja pienempikin menee jo lujaa", Jankari huokaa.

Hän kiittää elämänkumppaniaan Sanna Siltakorpea.

"Onneksi hän on vahva henkisesti ja fyysisesti. Kaikki on vain organisoitava, ja nyt minulla ei ole tekosyistä jättää paperitöitä tekemättä. Kun ei pysty ratsastamaan, täytyy keskittyä muihin osa-alueisiin yritystoiminnassa. Ainakin nyt ehtii katselemaan uusia hevosia", tällä hetkellä Suomessa oleva Jankari sanoo.

Elmo Jankarin jalka operoitiin maananaina.
Elmo Jankarin jalka operoitiin maananaina.Kuva: Elmo Jankari

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi