Emma Kanervan Greek Air teki tasaisen hyvää jälkeä koko viikonlopun.
Emma Kanervan Greek Air teki tasaisen hyvää jälkeä koko viikonlopun.

Emma Kanervalle yli 74 % tulos GP specialissa – nyt kaatosateessa

Emma Kanervan ja 10-vuotiaan Greek Airin sunnuntainen grand prix special kolmen tähden kansainvälisissä kouluratsastuskilpailussa Herzlakessa päättyi toisen sijaan 74,043 prosentin tuloksella.

Lauantain GP:n voittaja pääsi pyhänä testaamaan, miten Greek Air suhtautuu kelin vaihteluihin.

”Meidän radan aikana satoi kaatamalla vettä. Se alkoi juuri ennen kun oltiin menossa radalle”, Emma Kanerva kertoo.

Hevonen vähät välitti, vaikka koko rata oli yhtä lätäkköä ja koko ratsukko oli hetkessä aivan litimärkä.

Vähän hevonen kääntyi sadetta vasten alkutervehdyksessä, eikä rata muutenkaan ollut täysin optimaalinen, mutta Kanerva on tyytyväinen ratsuunsa.

”Se teki kaiken, mitä pyysin, vaikka sillä ei varmasti ollut helppoa. Se olisi helposti voinut sanoa, että ei kiitos, ei ole mun juttu, mutta hevonen ei luovuttanut. Se on todella hyvä merkki”, hän kiittää.

”Radalla tuli muutama virhe, mutta ei mitään traagista. Hevosella on hyvä sydän, olen älyttömän tyytyväinen.”

Rankan ohjelman voiton vei tanskalaisratsukko Daniel Bachmann Andersen ja Marshall-Bell, joka sai 74,362 prosenttia. Stella Hagelstam ja Sangraal olivat sijalla 10. tuloksella 67,830 prosenttia. Kaikki tulokset löydät täältä.

Siinä missä Kanervalla oli pieniä haasteita lauantain GP:n verryttelyssä, sunnuntaina niitä ei ollut. ”Se on nuori, ja sillä on välillä omia juttuja. Jos se ei ole täysin avuilla, se voi reagoida asioihin herkästi.”

Kanerva joutui ratsastamaan lauantaina pidempään kuin mitä hän olisi halunnut, mutta hevosessa ei näkynyt väsymisen merkkejä toisena kilpailupäivänä.

”Se oli karsinassa leppoisa, nukkui ja oli rento. Mietin, että se on unisen oloinen, mutta radalla sillä oli energiaa. Ohjelma on todella rankka. Muistan, että ensimmäisellä kerralla tuntui, että hevonen on ihan hukassa ja todella väsynyt”, kolmatta kertaa GP specialin ratsastanut suomalainen sanoo.

”Sunnuntain verryttelyyn olen todella tyytyväinen, ja pysyttiin vielä kuivana. Se vedentulo oli jopa koomista, kun sitä tuli niin paljon, että koko kenttä oli veden alla.”

Kanerva oli luokkansa kolmanneksi viimeinen ratsastaja ja se onnistuttiin ratsastamaan loppuun. Sen sijaan päivän viimeinen, GP kür, peruttiin, koska pohja meni niin huonoksi.

Herzlake toimi Greek Airille hyvänä viimeistelynä ennen EM-kisoja. ”Se on esittänyt hyviä ohjelmia, eikä sään vaihtelut vaikuta siihen. Se on varmasti hyvä joukkueelle.”

Senioreiden ja U25-luokan EM-kilpailut käydään 7.-12.9. Saksan Hagenissa. ”Se on kiva, ettei tarvitse matkustaa pitkälle. Tuttu paikka, jossa hevonen on käynyt viime vuonna. Meiltä ajaa sinne rekalla kolmessa tunnissa.”

https://www.youtube.com/watch?v=uvtVquhtLak

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi