Ensimmäinen kerta ikinä tapahtuu tänä vuonna - katso videolta, paljonko antaisit piruetista
Tästä on puhuttu, tätä on epäilty, tälle on kuulemma jopa naurettu, mutta nyt se on tapahtumassa: suomenhevonen starttaa tänä vuonna GP-rataharjoituksissa, ja jos hyvin menee, myös GP-luokassa. Katja Kuokka ja Hessin Leevi asialla. Leena Alerini

Ensimmäinen kerta ikinä tapahtuu tänä vuonna - katso videolta, paljonko antaisit piruetista

Suomenhevosella grand prix'tä, ensin rataharjoituksissa, sitten kilparadalla.

Katja Kuokka ja suomenori Hessin Leevi (Lastun Leka - Jeviiri) tekevät tänä vuonna suomalaisen kouluratsastuksen historiaa. Hessin Leevi, 16-vuotias suomenhevosori, on nyt GP-valmis.

Kaikki ei ole vielä sataprosenttisella mallilla, laukanvaihtoja työstetään, sillä ne kuumottavat hevosta. Etenkin ykkösvaihdoissa on vielä hiomista, mutta kuten Kuokka sanoo, ei kaikki voi koskaan olla täydellistä. Jos ei täydelliseksi sitten luokittele tämän hevosen piaffia, passagea ja piruetteja. Etenkin piaffi, ravi oikeaoppisesti paikallaan, kuuluu GP:n vaikeimpiin osioihin ja siinä on monella lämminveriselläkin konkarilla tekemistä.

"Onhan tälle naureskeltukin, mutta tänä vuonna tapahtuu", sanoo Kuokka tyytyväisenä. Valmentaja Stella Hagelstam on täysillä takana, yllyttää pikemminkin vain.

Kuokka etsii sopivaa rataharjoitusta ja toivoo, että siellä oleva tuomari tulee olemaan tiukka. Muutaman rataharjoituksen jälkeen on aika arvioida, onko myös GP-startti todellisuutta tänä kesänä.

Debyytti tulee tapahtumaan heti kesän korvalla, sillä ennen rataharkkoja Kuokka haluaa harjoitella alle täysipitkällä 60 metrin radalla, jotta saa mahtumaan siksakit ja laukanvaihdot täysimittaisina, ja hänellä on sellainen rata vain ulkona, kentällä. Tällä hetkellä vielä lumen peitossa.

GP on yksi challenge. Toinen on Lappeenrannan kisaviikonlopun pikkukierrosmestaruus heinäkuussa, jonka finaali ratsastetaan intermediaire 1 kürinä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi