Forstén päätyi keskeyttämään - MC-kauden jatko kysymysmerkki koronan takia
Noora Forstén ja Con Caya Helsingissä 150-radalla syksyllä 2019.Kuva: Roosa Lindholm

Forstén päätyi keskeyttämään - MC-kauden jatko kysymysmerkki koronan takia

Noora Forsténin ja ConCayan tie maailmancupin osakilpailussa Madridissa päättyi esteelle neljä.

"Se oli ratsastusvirhe", Forstén toteaa.

Kolmosesteelle tuli hieman hidas hyppy, ja kun Forstén jatkoi seuraavalle hieman sisäkaarretta, hän olikin suunnitellulla seitsemällä askelella aivan liian lähellä nelosestettä.

"Ratarutiini on itselläni vajavainen. Tein tarkasti sen, mitä ajattelin, mutta reagoin väärin. Minun olisi pitänyt pysyä ulompana", hän sanoo.

Kun kielto oli tosiasia, hän päätti keskeyttää, kun mahdollisuuksia menestymiseen ei enää ollut. Sen sijaan oli riski siihen, että jos puskee herkän hevosen vaikean radan läpi useammalla puomilla, se säikähtää.

"Mieluummin menen ensi viikonloppuna Riesenbeckiin hyppäämään pari pienempää luokkaa kahden tähden kilpailuissa ja kasvattamaan itseluottamusta", hän sanoo.

Rata oli vaikea, ja nollia tuli vain kuusi. Voittajaksi ratsasti Ranskan Julien Epaillard ruunalla Billabong du Roumois.

Forstén toteaa, että huono rata harmittaa, etenkin kun matkassa oltiin vain yhden hevosen kanssa.

"Hevonen kyllä tuntui terveeltä, eikä kauhean järkyttyneeltäkään. Mutta itseä se harmittaa, jos hyppää kaksi rataa, ja niistä toinen menee penkin alle. Se on prosentuaalisesti aika raskasta. Osa ratsastajista pääsee hyppäämään 6 tai 7 rataa, jolloin yksi huono rata ei harmita niin paljoa", hän miettii.

Forsténin on tarkoitus jatkaa MC-kiertuetta Lontoon joulukilpailuissa, mutta hän kertoo, että Madridissa huhuttiin paljon siitä, että maailmancup-kausi saatetaan keskeyttää koronan takia.

"Sellaista puhuttiin, että Lontoo ja Mechelen peruttaisiin", hän harmittelee.

"Mutta onneksi Riesenbeck on ensi viikonloppuna, ja se on niin lähellä, että sinna pääsen, vaikka rajat menisivät kiinni", hän hymähtää.

Madridin MC-tulokset täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi