Forsténilla jäitä hatussa Oslossa
Concaya hyppäsi perjantaina rauhallisen nollan. Osloon on tultu vain pääluokka mielessä.Kuva: Outi Räisänen

Forsténilla jäitä hatussa Oslossa

Noora Forsténilla on ollut Oslossa aikaa visioida sunnuntain debyyttiään maailmancupin isoilla esteillä ConCaya-tammalla.

Nuorimmilla hevosilla Londinolla ja Chubakkolla hän on startannut Oslossa 130-140 -luokissa ja saanut muun muassa sijat 2 ja 10.

ConCaya on saanut latautua. Sillä ei osallistuta esimerkiksi lauantai-illan GP-luokkaan, sillä tähtäin ykköshevosen  kanssa on kylmäpäisesti vain sunnuntaissa ja tamma halutaan pitää mahdollisimman freesinä. Forstén on hypännyt sillä perjantaina yhden rauhallisen 140-luokan, puhtaasti, mutta niin rauhallisesti fiilistellen, että otti yhden yhden yliaikasekunninkin.

"Tuntui hyvältä eilen, tarkoitus oli vain tehdä verryttely sunnuntaille. Ainoastaan sunnuntain luokkaan valmistautuminen on ollut pääasiassa", Forstén kertoo.

Ratsastajan edellisestä startista maailmancup-luokassa on jo niin kauan aikaa, ettei hän edes muista missä ja milloin se oli.  "Göteborg ehkä vuonna 2010? En mene vakuuseen", hän toteaa. Forsténilla on ollut vuosien tauko kansainvälisessä kilparatsastuksessa, ja hän on aloittanut tositoimet uudelleen vuonna 2018, pikkuluokista ja pikkukisoista tälle tasolle kavuten.

FEI:n tietokanta paljastaa, että viimeisin maailmancupin startti oli Helsingissä vuonna 2009 ja hevosena oli Evli Cagliostro.

Maailmancupin Länsi-Euroopan liigan kauden 2021-2022 ensimmäinen osakilpailu hypätään sunnuntaina Norjan aikaa klo 15.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi