Hamurain energinen suoritus toi voiton – ”Pieniä horjahduksia vain”
Riitta Holopaisen Hamuraille on opetettu myös espanjalaista käyntiä. Ori esitti taitojaan kevään Orisuorassa. Kuva: Miia Lahtinen

Hamurain energinen suoritus toi voiton – ”Pieniä horjahduksia vain”

Kangasalla helpossa A:ssa mitteli lauantaina viisi suomenhevosta.

Riitta Holopaisen ja Hamurain (Savelan Hemuli – Herkko Hurmaus) 67,88 prosentin arvoinen suoritus riitti voittoon helppo A -luokassa Kangasalla lauantaina. Toiseksi tulleet Tiina Hyssänmäki ja Taikatumma eivät jääneet 67,75 prosentillaan kauas.

Holopainen kommentoi Hamurain olleen nyt parempi kuin viime startissaan Ypäjällä, vaikka prosentit jäivätkin hieman alhaisemmiksi.

”Se oli energisempi ja kantoi itsensä paremmin”, ratsastaja kuvailee. ”Mitään varsinaisia rikkoja ei tullut, jotain pieniä horjahduksia vain.”

Käynti on ruunan heikoin askellaji. Se tarvitsee paljon tukea ratsastajaltaan ja jännittyy helposti, vaikka kotona käveleekin jo varsin hyvin. Myös laukassa on vielä paljon tekemistä. Isolaukkainen hevonen tarvitsee Holopaisen mukaan paljon lisää voimaa.

Takaosakäännöksissä Hamurai on puolestaan yleensä hyvä.

”Niistä se saa aina huonoimmillaankin seiska puolen.”

Holopaisen ja Hamurain kausi jatkuu todennäköisesti ensi sunnuntaina kotitallilla Hyvinkäällä, mikäli luokka järjestetään. Nyt ilmoittautuneita on vasta neljä.

Sama trendi näkyi Kangasalla, missä kilpailu käytiin viiden suomenhevosratsukon kesken. Anna Kärkkäisen ratsastama huippuori Kulta-ahon Kasimir oli alun perin ilmoitettu mukaan, mutta se jäi viime hetkellä pois.

Kärkkäinen oli joutunut valvomaan varsomista edellisenä yönä, ja tamman menehtymisen takia varsaa piti ruokkia ja sille piti löytää keinoemo. ”En olisi ehkä ollut kovin turvallinen liikenteessä, kun en ollut nukkunut lainkaan”, Kärkkäinen totesi.

”Se oli harmittavaa”, Holopainen kommentoi poisjääntiä. ”On aina hyvä, kun Kasimir on mukana, niin saa vähän kiritystä. Se on sellainen motivaattori.”

Tulokset täällä.

16.5. klo 19.10. korjattu juttuun, että Hamurai on jo ruuna.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi