Hannu Vähämäellä on syytä tyytyväisyyteen. Omakasvatti meni läpi saksalaisilla oripäivillä.
Hannu Vähämäellä on syytä tyytyväisyyteen. Omakasvatti meni läpi saksalaisilla oripäivillä. Leena Alerini

Hannu Vähämäen Funkel XO hyväksyttiin Mecklenburgissa

Suomessa syntynyt oldenburgilainen nuori esteori on laitettavana saksalaisella ratsuttajalla ja myydään keväällä. "Aika kivoja summia Saksassa maksetaan hyvistä hevosista", Vähämäki toteaa.

Vaulammille tuli joulu ennenaikaisesti, kun kolmivuotiaaksi kääntyvä Funkel XO, Hannu Vähämäen kasvatti Cortina-tammasta (Contendro I - Kenwood) ja Dia Corradosta (Don Diarado - Corrado II), hyväksyttiin Mecklenburgin oripäivillä Saksan Redefinissä. Körung-tilaisuus oli 9.-11- päivä joulukuuta.

Vähämäki kasvattaa Funkel-etuliitteellä Suomen Vaulammilla, lähellä Ypäjää, mutta rekisteröi varsansa oldenburgilaisiksi. Viime kesänä hän lähetti kaksi kasvattiaan Uwe Hannöverille valmisteltavaksi. Toinen niistä on nyt ruunattu, toinen on Funkel XO, jolla näyttäisi olevan sanansa sanottavana urheilussa.

"Kuulemma kapasiteettia löytyy. Tähän Redefinin huutokauppaan ei mahduttu mukaan, mutta viimeistään Vechtassa maaliskuussa menevät myytäväksi. Uwe valmistelee niitä sinne, jossei joku osta pois jo ennen sitää", Vähämäki suunnittelee ja kertoo parhaiden varsojen huutokauppahintojen nousseen viimeisimmässä huutokaupassa yli 120 tuhanteen euroon.

Tällä hetkellä ratsukaupassa vaikuttaisi olevan myyjän markkinat.

"No, ainakin tuolla päin maailmaa. Aika kivoja summia Saksassa maksetaan hyvistä hevosista", hän maalailee.

Mecklenburgin oripäivät videoineen täällä, Funkel XO hyppää numerolla 70.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi