Henri Ruoste ja Kontestro DB edustavat Suomea kouluratsastuksessa Tokion olympialaisissa.
Henri Ruoste ja Kontestro DB edustavat Suomea kouluratsastuksessa Tokion olympialaisissa.Kuva: LL-Foto

Henri Ruoste: Kontestro antoi nyt kaiken

Henri Ruoste on täysin tyytyväinen hevosensa suoritukseen olympialaisten viimeistelykilpailuissa Rankassa lauantai-iltana.

Ruoste sijoittui vapaaohjelman toiseksi Le Mansissa neljän tähden tasolla. Tulos oli 79.135 prosenttia.

”Tänään oli vähän vaikea verryttely, sillä pohja oli märkä, ja vettä roiskui Konstan kuonoon. Siksi se oli verryttelyssä hieman tyytymätön ja hermostunut. Mutta koko radan ajan se oli todella hyvin mun kanssa”, Ruoste kertoo.

”En tiedä, mitä se enää voisi tehdä paremmin. Se antaa kaikkensa ja vielä enemmän. Minun ei tarvitse enää odottaa siltä yhtään enempää, eikä olisi reilua eikä ajankohtaistakaan. Nyt on vain katsottava, mihin tämä riittää pisteissä”, Ruoste sanoo.

Ensimmäisessä piruetissa, joka jakoikin tuomareiden mielipiteitä, tuli muutamia tasajalka-askelia, muuten rata oli virheetön.

”Konsta haluaa istua niin paljon, että piruetti tulee sille vähän vaikeaksi”, Ruoste selittää. ”Ja vaihtolinjalle se vähän jännittyi, mutta vaihdot olivat silti kaikki ison tuntuisia.”

Tuomareiden antamiin pisteisiin Ruoste ei ole ihan tyytyväinen.

”Tämä on arvostelulaji, ja tuomareilla on vaikea duuni. Paljon on kyse myös heidän tahtotilastaan antaa pisteitä; saatko jostain 8, 8,5 vai 9. Heillä on aika paljonkin liikkumavapautta skaalassa. Jos miettii esimerkiksi Konstan piaffeja ja passageita, ja mitä se niistä saa… Mutta ehkä ne pisteet sieltä vielä joskus tulevat” Ruoste pohtii.

Nyt Kontestro palaa yötä myöten Saksaan, ja kotona se pääsee laitumelle sekä hierojan, kengittäjän ja eläinlääkärin tarkastuksiin. Tavoitteena on saada ruunalle vähän lisää massaakin ennen 6.7. tapahtuvaa siirtymistä karanteeniin. Lisäksi lähinnä ratsastellaan ja hölkkäillään, sillä kovat treenit on nyt tehty.

”Ennemmin ajetaan nyt sen kuntoa vähän alas”, Ruoste sanoo.

Entä onko mies itse tikissä tekemään Tokiossa varman ja onnistuneen suorituksen? Voiko käydä niin, että hän ratsastaakin huonosti juuri siellä?

"En usko. Mutta vaikea sanoa, koska en ole ikinä ratsastanut olympialaisissa. Mutta yleensä ympäristö tai mikään muu tuollainen ei vaikuta keskittymiseeni", Ruoste sanoo luottavaisesti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi