Huippua ja ruohonjuurta
Cagliostro hyppäsi Noora Forsténin sydämeen.Kuva: Leena Alérini

Huippua ja ruohonjuurta

Perjantain Hevosurheilun Ratsastuksen pääjutuissa kerrotaan huippuesteratsastaja Noora Forsténin tärkeimmistä hevosista sekä ratsastuskouluyrittäjä Jutta Kolehmaisen haasteista.

Forstén on lehden itseoikeutettu tähti ratsastettuaan viime viikonloppuna kymmenenneksi maailmancupin osakilpailussa Veronassa.

Se oli oli yllätys nyt, mutta vielä kaksi vuotta sitten Noora Forstén itse olisi pitänyt sitä jopa mahdottomana. Hän paljastaa, että 10 vuotta sitten hän ihan oikeasti ajatteli, että ehkä tämä esteratsastusura on nyt nähty.

Mutta ei se ollut. Vuonna 2021 Forstén on kovempi kuin koskaan. Artikkelissa hän kertoo, mitkä viisi hevosta ovat olleet ylitse muiden sillä tiellä, joka teki hänestä maailmancupin osakilpailussa sijoittuvan ratsastajan.

Mutta yhtä tärkeää kuin huippu, on perustaso. Jutta Kolehmainen opettaa kehotietoista ratsastusta Paimiossa. Tässä marraskuussa hän elää luopumisen aikaa. Menieren tauti vie veronsa, ja kaikkein suuremmaksi esteeksi ratsastuskoulutoiminnalle on viime vuosina noussut sopivien hevosten löytymisen vaikeus.

Kun hevoskauppa käy oikein kuumana, niin kuin se nyt käy, se pakottaa tekemään nopeita päätöksiä. Kolehmainen kertoo kahdesta ratsusta, joista ilmoitus tuli nettiin kello 20. Hän laittoi kyselyn kello 21 ja sai videot kello 22. Kello 22.30 molemmat hevoset olikin myyty.

”Ja sitten kysytään, että miksi et teetä kunnon ostotarkastusta. Mutta jos samaa hevosta on ostamassa 20 muuta, siihen joukkoon löytyy aina sekin, joka ei tarkistuta. Näitä, mitä minä etsin, etsivät myös kaikki tätiratsastajat ja kaikki ratsastuskoulut”, Kolehmainen sanoo.

Sitä paitsi kun käyttää viisi hevosta ostotarkastuksessa, se tekee jo 3000 euroa.

”Kyse on siitä, minkä taktiikan valitsee. Tämän, vai joulupaketin pihaan”, Kolehmainen sanoo.

Lisäksi pääsemme tutustumaan ponikenttien tämän vuoden hallitsijaan Veera Salmiseen.

Uutisissa liiton syyskokousta ja ratsastusterapiaa. Emolehden puolellakin meillä paljon mielenkiintoista, kuten 5-ottelijan näkemys lajistaan sekä asiaa tallityöntekijöiden löytämisen vaikeudesta.

Jos haluat tietää, mitä talleilla puhutaan, sinun on tilattava Hevosurheilu.

Täältä.

Jutta Kolehmainen.
Jutta Kolehmainen.Kuva: Miia Lahtinen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi