IS: Hevosenomistaja jätti tallivuokrat maksamatta – sai tuomion petoksesta
Kuvituskuva ei liity tapaukseen.

IS: Hevosenomistaja jätti tallivuokrat maksamatta – sai tuomion petoksesta

Hovioikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Ilta-Sanomat uutisoi oikeuden päätöksestä, jossa hevosenomistaja vuokrasi Kaarinasta Antti Aarnio-Wihurin kartanosta tallipaikan, mutta ei kertonut olevansa maksukyvytön. Hänellä oli paljon saatavia ulosotossa.

Kuukausittainen 650 euron tallipaikkamaksu jäi suorittamatta yhtä kertaa lukuun ottamatta kaikkina muina kuukausina, jolloin hevonen oli tallissa. Lopulta vuokrarästejä kertyi noin 6400 euroa.

Oikeudessa nainen sanoi, ettei hän jättänyt maksuja maksamatta tietoisesti, hän ei vain ollut saanut laskuja tai viitenumeroa, jota ilman hän ei halunnut maksaa.

Todistajan mukaan lasku toimitettiin kiinnittämällä se hevosen omaan kaappiin magneetilla. Vastaajalle lasku toimitettiin uudelleen, kun maksua ei tullut. Vastaaja ei sanonut, että hän ei ole saanut laskuja.

Käräjäoikeus piti naisen kertomusta epäuskottavana ja antoi tuomionsa, jonka jälkeen nainen valitti siitä hovioikeuteen. Turun hovioikeus ei kuitenkaan antanut valituslupaa, joten käräjäoikeuden päätös sai lainvoiman.

Tallimaksujen lisäksi nainen tuomittiin 40 päivän ehdolliseen vankeuteen ja hänelle tuli maksettavaksi noin 2700 oikeudenkäyntikulut.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi