Jaakko Jauhiainen
Jaakko JauhiainenKuva; Matti Vienonen

Jaakko Jauhiainen on kuollut

Itäsuomalainen ratsastusvaikuttaja Jaakko Jauhiainen menehtyi syyskuun 29. päivä.

Jaakko Jauhiainen oli paljasjalkainen kuopiolainen, joka kasvatti esteratsastaja- ja valmentajapojat Antti ja Tuomas Jauhiaisen.

Itse hän teki pitkän vapaaehtoistyön ensin Kuopion Ratsastajissa, sitten Itä-Suomen aluejaostossa, jonka johdossa hän toimi pitkään.  90-luvulla hän vaikutti jonkin aikaa Ratsastajainliiton hallituksessakin.

Jauhiainen kävi aikanaan Niinisalon Eläinlääkintäkoulun ja jatkoi sen jälkeen harrasteratsastajana. Estetuomarina hän nousi A-tuomariksi, joka oli kantavana voimana erityisesti monissa pohjoisen ja itäisen Suomen isoissa kilpailuissa. Leipätyönsä hän teki sianjalostuskonsulenttina.

”Antille ja minulle hän oli äärettömän tärkeä tukena niin henkisesti kuin kaikilla muillakin tavoin, ensin kisahommissa ja myöhemmin yritystoiminnassa”, poika Tuomas Jauhiainen kertoo.

Jaakko Jauhiaisella oli laaja ystäväpiiri, ja hän viihtyi mainiosti harrastustoiminnan parissa. Hevostoiminnan lisäksi hän harrasti kuorolaulua ja hän vietti paljon aikaa neljän lapsenlapsensa seurassa.

”Isä oli luonteeltaan tosi mukava, ja hän tuli toimeen kaikkien kanssa. Hän oli innostuva ja innostaja. Ja hän oli tosi hyvä isä ja ukki”, Tuomas Jauhiainen kiittää.

Lasten ja lastenlasten lisäksi Jaakko Jauhiaista kaipaamaan jäivät vaimo Marja-Leena ja lukuisat ystävät.

Hän menehtyi 80-vuotiaana sairastettuaan pitkään.

”Vielä keväällä hän pystyi olemaan toimelias, mutta kesällä oli jo huonompia ja parempia jaksoja”, Tuomas Jauhiainen kertoo. 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi