Jalostusarvostelussa hyväksyttiin 5 uutta suomenratsuoria – Rodrik oripäivien ykkönen
Rodrik ja Laura Porthan.Kuva: Miia Lahtinen

Jalostusarvostelussa hyväksyttiin 5 uutta suomenratsuoria – Rodrik oripäivien ykkönen

Oreista kaksi palkittiin ensimmäisellä palkinnolla kilpailusuoritusten perusteella, yksi sai toisen palkinnon, yksi kolmannen ja yksi jalostusarvosteltiin ilman palkintoa.

Oripäivien parhaaksi kurotti erityisesti rakennepisteiden ja kilpailusuoritustensa ansiosta Heidi Sihvon kasvattama ja Hanna ja Harri Kiesin omistama 8-vuotias Rodrik (Ratsu Reima - Pellervo), joka on jo noussut pärjäämään suomenhevosten kansalliselle tasolle. Siitä todettiin, että sillä on erittäin hyvät tyypit, ja se on ryhdikäs ja urheilullinen. Rakennepisteitä kertyi 40. Käynti ja ravi olivat tahdikkaat ja irtonaiset, mutta laukka olisi saanut pyöriä paremmin.

Oriin isä on monipuolinen Ratsu Reima, ja sen emä Knuutilan Veikon sisko Knuutilan Sisko.

Oripäivien parhaat käyttöpisteet sai Anita Viitasen kasvattama ja Markku Hietamäen omistama 7-vuotias ori Taikatumma (Voiveikko - Kuningas Ässä). Se hyppäsikin kiltisti, ja sai askellajeista rivin 7, 7, 8.

Tiina Monten omistama ja kasvattama 10-vuotias Valon Oliver (Murron Valo - Rick) palkittiin toisella palkinnolla kilpailutulostensa perusteella. Askellajeista se sai seiskarivin.

5-vuotias Satu Turkan Turkan Touko (Ponuveikko - Venterin Vili) palkittiin kolmannella palkinnolla oripäivien suoritusten perusteella. Se oli estekokeen paras, mutta liikkumiseen kaivattiin voimaa ja rakennepisteet jäivät 36,5:een.

Hanni Anderssonin omistaman ja Jan Anderssonin ja Niilo Neuvon kasvattaman Rauhalan Teodorin (Hessin leevi - Priori) kohdalla kiiteltiin oriin erittäin rauhallista luonnetta, ja se kirjattiin ratsusunnalle hyväksymismerkinnällä.

Kilpailutuloksiin perustuvat palkinnot laskettiin vielä vanhan jalostusohjesäännön perusteella.

Koulukokeessa hylätty Turkan Veikka toivotettiin tervetulleeksi uudestaan jonain muuna vuonna, ja oria estekokeessa ratsastanut Liisa Sassi-Päkkilä lupasikin, että Veikka tullaan vielä näkemään jalostusarvosteltavana.

Klo 16.39 korjattu Turkan Toukon palkinto kolmanneksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi