Johtotähti ja paljon ajateltavaa
Muhkea ja kaunis Eeva Venojärven suojatti oli.

Johtotähti ja paljon ajateltavaa

Hevosurheilun perjantainumero on täyttä asiaa. Kuukauden suomenhevossarja on tietenkin se tunteikkain.

Hevoskasvattaja Eeva Venojärvi on jo hoitokodissa, mutta jotain hän muistaa hyvin: E.V. Johtotähden, kimon suomenhevosoriinsa. Senkin hän muistaa, kun sen emä, tamma Vipela, saapui hänen talonsa pihaan autolla tuotuna.  Hän oli ostanut rautiaan suomenhevostamman ja autosta marssi ulos valkoinen tamma. Mutta se ei haitannut, sillä -niin hassulta kuin se tuntuukin- Venojärvelle hevosen värillä ei ollut väliä.

Ratsastuksen pääjutussa ollaan tekemisissä pääosin jalorotuisempien hevosten kanssa, kun tutustumme kouluratsastuksen EM-joukkueeseen valittuun Mikaela Soratiehen. Hän kaihtaa mustavalkoisuutta, eikä hänen elämässään ei ole erikseen urheiluratsastusta ja klassista ratsastusta. On vain ratsastusta, ja siinä tarvittava keinovalikoima.

”Jokainen valmentaja ja hevonen antaa jotain sun omaan ratsastukseen”, Soratie muistuttaa.

Pääuutisissa ja kolumnissa käsitellään Suomen näkökulmasta George Morrisin tapausta. Lisäksi kenttähevosten Laatuarvostelu sekä Emma Kanervan kuulumiset ja paljon muuta.

Älkääkä unohtako, että runkolehden puolella on paljon luettavaa: muutoksia näyttelypalkinnoissa ja artikkeli ravihevosten suututkimuksesta.

 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi