Jonna Normia ja Qualisina avasivat kautensa tyylillä
Jonna Normia omistaa ratsastamansa Qualisinan yhdessä Ann-Marie Wahlroosin kanssa. Arkistokuva kesältä 2021.Kuva: Miia Lahtinen

Jonna Normia ja Qualisina avasivat kautensa tyylillä

Normia ratsasti voittoon Tampereen sunnuntain pääluokassa, joka oli 130-tasolla kilpailtu Humu-Pekan Muistopalkinto.

Jonna Normian ja Qualisinan kilpailukausi oli määrä avata jo aiemmin, mutta Normian koronatartunnan takia suunnitelmia jouduttiin muuttamaan. Eikä se ollut lopulta välttämättä ollenkaan huono juttu.

”Oli oikeastaan hyvä, että otimme vielä aikalisän ja saimme treenattua itsemme sopivaan kuntoon”, Normia arvioi.

Hän kehuu radan olleen Tampereen maneesissa juuri sopiva kauden avaukseen: mukavan sujuva eikä liian tekninen. Aivan kaikkea ei tarvinnut laittaa vielä peliin, vaikka uusinnassa Normia myöntää kyllä ratsastaneensa jo tosissaan.

”Ei tietenkään verenmaku suussa vielä tässä vaiheessa, mutta yritin kuitenkin antaa mennä.”

Ratsukko päihitti toiseksi tulleet Tomi Jalkasen ja Clarimoren reilulla sekunnilla. Kolmas uusintaan osallistunut ratsukko, Jukka Rantanen ja Cadanz, hylättiin.

11-vuotias Qualisina tunnetaan luonteikkaana tammana, jonka tavaramerkki on hyppiä palkintojenjaossa pystyyn. Radalla se pystyy ratsastajansa mukaan keskittymään tekemiseensä, mutta muuten sen kanssa vaaditaan usein hieman normaalia pidempää pinnaa.

”Tampereella se ei suostunut olemaan yksin, kun kaveri lähti radalle, joten se oli pakko ottaa verryttelyn kulmaan seisomaan”, Normia kertoo.

”Mutta palkintojenjaossa se seisoi ensimmäistä kertaa ihan paikoillaan. Voisiko se oikeasti ymmärtää, että voitti?”

Normia suunnittelee, että hyvin alkanut kilpailukausi jatkuu seuraavaksi Ypäjällä. Hevosopisto Jumping Indoor -hallisarja jatkuu vielä kahden viikonlopun verran.

Tulokset täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi