Kaksi alas La Coruñassa – Kontio tyytyväinen hevoseen
Anna-Julia Kontio ja Jay Jay van de Mottelhoeve.

Kaksi alas La Coruñassa – Kontio tyytyväinen hevoseen

Anna-Julia Kontio nosti uuden hevosen Jay Jay van de Mottelhoeven maailmancup-tasolle Espanjan osakilpailussa La Coruñassa.

Rata sujui ilman suurempia murheita, mutta neljänneksi viimeisen okserin takapuomi putosi, kuten myös toiseksi viimeisen esteen ohuenohut lankku. Luokka on vielä kesken, tulokset päivittyvät tänne.

Rata oli hevoselle tällä tasolla ensimmäinen, ja myös Kontiolla on ollut maailmancupista 3 vuoden tauko.

”Olen tosi tyytyväinen hevoseen, se tuntui älyttömän hyvältä! Ne kaksi puomia loppuradasta otan omaan piikkiin. Oman keskittymisen olisin saanut pitää paremmin loppuun saakka”, Kontio summaa.

”Olisin saanut luottaa hevoseen paremmin ja antaa sen jatkaa samaa tahtia loppuun saakka. Nyt aloin tekemään itse liikaa”, hän pohtii.

Virheet olivat kuitenkin pienet, ja hevonen jatkoi koko radan hyvällä itseluottamuksella, eikä mikään näyttänyt vaikealta. Kontio ei ole tästä yllättynyt. Ja hän kertoo, että ei hevonenkaan ollut yllättynyt esteiden koosta.

”Se oli hyvin valmisteltu kahden, kolmen ja neljän tähden kilpailuissa”, Kontio muistuttaa.

Jay Jay tuli Kontiolle heinäkuussa, ja takapakkeja ei ole ollut.

”Meillä osui heti yhteen, ja olemme saaneet nopeasti luottamuksen rakennettua. Se on tosi rohkea ja luottavainen hevonen”, Kontio kiittelee.

Hänen alkuperäinen tarkoituksensa oli Espanjan jälkeen jatkaa viiden tähden tasoa Belgiassa Mechelenin osakilpailussa, mutta osakilpailu peruttiin korona-viruksen takia.

”Mutta toivottavasti päästään jatkamaan heti alkuvuodesta”, Kontio sanoo.

Jay Jay on pitohevonen Kontion ja hänen miehensä Jens Vandenberkin Belgiassa sijaitsevassa estetallissa. Sen isä Faldiano on heillä astuvana oriina.

”Jo kun Jay Jay hankittiin, me ajattelimme, että sitä ei myydä missään vaiheessa. Ja totta kai se tuo myös lisäarvoa, kun se on oman hevosen jälkeläinen”, Kontio sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi