Kanerva aloitti Kronbergissä - Feldrose pääsi varasijalta mukaan ja yllätti
Emma Kanerva ja Mist of Titanium kotityöskentelyssä.Kuva: Leena Alérini

Kanerva aloitti Kronbergissä - Feldrose pääsi varasijalta mukaan ja yllätti

Emma Kanerva ratsasti lauantaina kahdella hevosella lyhyen GP:n Saksan yhdessä arvostetuimmassa nuorten hevosten kilpailussa.

Feldrose (Feuerspiel - Latimer) oli kuudes prosentein 71,721 Ja Marjo Vainikan kasvattama Mist of Titamium (Millenium - Diamonit I) yhdeksäs prosentein 70,023.

Feldrose pääsi mukaan varasijalta, ja tieto paikasta tuli Kanervalle vasta torstaina iltapäivällä, kun hän oli jo puolimatkassa, pysähtyneenä treenaamaan valmentajansa luo.

"Hetki piti järjestellä, mutta sain sitten tallityöntekijän tuomaan Feldrosen valmentajani Wolfram Wittigin luo perjantaiaamuna, ja siitä jatkoimme kisapaikalle", Kanerva kertoo.

9-vuotias Feldrose kiitti mahdollisuudesta tekemällä yhden parhaista radoistaan. Kanerva oli erittäin tyytyväinen virheettömään suoritukseen.

"Se teki ihan tosi hyvän radan, se oli tosi positiivinen yllätys", Kanerva kertoo.

Mist of Titaniumilta hän odotti enemmän, kuin lauantaina sai. Ruuna on tehnyt erittäin hyvät valmistelevat kilpailut ja mennyt kotona hyvin, Kanerva kertoo.

"Mutta nyt se oli vähän muissa maailmoissa ja vilkuili muualle. Yleensä se ei koskaan kyttää, ja jos se jännittää, se ehkä vähän käpertyy, mutta nyt sen silmät olivat koko ajan muualla, se näki pieniä mörköjä, eikä se ollut mun kanssa", Kanerva kertoo.

Ykkösvaihdot menivät rikki, eivätkä piruetit olleet sellaiset kuin yleensä.

"Mutta luulen, että huomenna se on jo normaali. Tämä oli vaan lämmittelyluokka, ja toivottavasti huomenna pääsemme näyttämään kunnolla, mitä me osataan", Kanerva sanoo.

Arvostetusta Louisdor-preisista kilpaillaan sunnuntaina 15.30 Suomen aikaa. Luokka on avoin 8-10-vuotiaille hevosille, ja ohjelmana on grand prix.

Tulokset löytyvät täältä.

Kaikki tulokset täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi