Feldrosen ravissa on ilmaa ja innokkuutta.
Feldrosen ravissa on ilmaa ja innokkuutta.Kuva: LL Foto

Kanerva liidätti Feldrosen voittoon Hampurissa

Uskomaton Emma Kanerva jatkoi menestysputkeaan ottamalla Hampurissa kansainvälisellä 4 tähden tasolla voiton GPS-ohjelmassa, tällä kertaa pienellä ja luonteikkaalla tammallaan Feldrose.

Pieni mutta näyttävä Feldrose esiintyi todella energisesti ja iloisesti. Perjantaina se oli GP-ohjelmassa 6. keräten pisteet 68.370. Silloin virheitä tuli yhdessä piaffissa ja vaihdoissa joka toisella.

Kanerva oli tyytyväinen siihenkin, mutta lauantaina ratsastettu GPS-ohjelma oli varmempi. Lopputervehdyksessä Kanerva hymyilikin leveästi, ja tuomarit kirjauttivat pisteet 71,936 prosenttia.

”Olin tosi tyytyväinen, se meni oikein mallikkaasti”, Kanerva sanoo. ”Feldrose on tosi kiva hevonen, joka tykkää esiintyä. Siitä tulee kiva kansainvälisen tason GP-hevonen. tuomaritkin tykkäsivät siitä tosi paljon. ja olivat positiivisia.”

GP-ohjelmia hevonen on tehnyt vasta kourallisen, joten pientä vaille 72 prosentin tulos oli oikein mairea. Kanerva kertoo, että tamma ei ole aiemmin esiintynyt vastaavanlaisella areenalla, ja siinä kun monet jännittyivät toisesta päätykatsomosta, jossa katsojat seisoivat, Feldrose meni sinnekin ongelmitta.

Hän kiittää, että koko raviohjelma oli onnistunut, erityisesti passage ja siitä siirtyminen lisättyyn raviin. Myös vaihdot ja loppulinja onnistuivat hyvin.

Piaffeissa taas on vielä kehitettävää - Feldrose on vähän kipakka tamma, ja nyt se yhdessä piaffissa potkaisi kertaalleen toisella takajalalla.

”Halusin ratsastaa piaffista ulos, ja se ylireagoi että hei, älä koske mua”, Kanerva hymyilee.

Hän on ratsastanut tammaa 5-vuotiaasta asti.

Kouluratsastajille prosentit, fiilis ja hevosen kehittyminen ovat melkein aina tärkeimmässä roolissa, mutta nyt kirsikkana kakun päällä tuli voittokin.

”Se oli plussaa! Totta kai voitto tekee aina iloiseksi. En ajatellut, että voisimme voittaa. mutta hevonen teki niin kivan radan, vaikka tämä oli vasta sen toinen GP-Special”, Kanerva iloitsee.

Tulokset täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi