Kenttäratsastajan vauhdilla Tukholmaan
Veera ManninenKuva: Miia Lahtinen

Kenttäratsastajan vauhdilla Tukholmaan

Kun Elmo Jankari sairastui ja joutui peruuttamaan esiintymisensa Swedish International Horse Show'n sisäkenttäkilpailussa, ei Veera Mannisella ollut kauaa aikaa miettiä, mitä tehdä.

"Olin tullut kotoa Pieksämäeltä maajoukkueleirille Ypäjälle, kun perjantaina iltapäivällä Piia Pantsu soitti äidille, että olisiko meidän mahdollista tulla, kun on tapahtunut peruuntuminen. Ilta mietittiin ja soiteltiin. Kysyimme laivalta, onko tilaa ja valmentajilta, mitä mieltä he ovat. Sitten kaikki lähti menemään hyvään suuntaan, ja niin me lähdettiin ex-tempore matkaan", Manninen kertoo.

Ypäjällä on aika lähellä Turun satamaa, joten vain äiti piti saada nopeasti junalla Pieksämäeltä Lounais-Suomeen. Sitten lauantaina illalla lähdettiin laivalla Tukholmaan, ja sunnntaina aamupävällä tututustuttiin jo kaikessa rauhassa paikkoihin Friends Areenalla.

"Kun tulimme niin viime tipassa, niin pääsen käymään tänään päivällä pääareenallakin päivällä", Manninen kertoo.

Hevonen on Sini Mänttärin omistama Fieldhill Fantasy.

"Se on tosi kiva hevonen. Olen tänä vuonna kilpaillut sillä kahden tähden tasoa, ja luotan, että se toimii hyvin. Maastossa se on tosi varma tekijä", Manninen sanoo.

Sisäkenttäkilpailuun hän on itse osallistunut kahdesti Helsingissä, omilla hevosilla Kolibrilla ja Sir Gregillä. Tukholman hevosvalinta oli kuitenkin helppo tehdä, sillä Fieldhll Fantasy oli ainoana mukana Ypäjällä.

"Maastossa se on tosi varma tekijä, ja toivon, että se pysyy samanlaisena isolla, jännällä areenalla", Manninen sanoo.

Kilpailu ratsastetaan myöhään sunnuntai-iltana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi